8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Usklađivanje opštinskog regulatoronog okvira

ZVORNIK – U Zvorniku je održana danas regionalna radionica o usklađivanju opštinskog regulatornog okvira, na kojoj su učestvovali predsjendici i sekretari skupština opština i predsjednici komsija za statute i propise iz Ugljevika, Lopara, Bijeljine i Zvornika.

Šef Kancelarije OEBS-a u Tuzli Gonzalo de Cesare rekao je novinarima da radionica ima za cilj da se poboljša efikasnost i i unaprijedi učešće svih onih koji donose odluke korisne za sve građane.

„Ovo je jedan od napora rada OEBS-a da se ohrabre, ojačaju i poboljšaju uslovi rada skupština opština u Republici Srpskoj i BiH“, rekao je on i naglasio da je ovo i prilika da se predstavnici ovih opština sastanu i porazgovaraju o setu modela dokumenata koje im je dostavio Savez opština i gradova Republike Srpske.

Predsjednik Skupštine opštine Zvornik Mersad Mehmedović rekao je zvornička skupština opštine već usaglasila Statut i Poslovnik sa važećim zakonskim propisima.

On je ocijenio da usaglašavanje lokalnih propisa sa Zakonom o lokalnoj upravi i samoupravi Republike Srpske unapređuje rad skupštine opštine i čini je efikasnijom.

Misija OEBS-a u BiH, koja je organizator radionice, podržava poboljšanje kapaciteta skupština opština i njihovih službi, jer izabrana tijela predstavljaju građane i odgovorna su za ugrađivanje viđenja i mišljenja građana u politike i pružanje usluga.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se