4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Ukio banka potvrdila: Biznismen iz Foče otkupio potraživanja Alumine

Iz litvanske Ukio banka zvanično je potvrđena vijesti koju je objavio poslovni portal CAPITAL.ba da je Gordan Pavlović vlasnik „Pavgord“ iz Foče uplatio kompletan dogovoreni iznos od 6,4 miliona evra čime je postao vlasnik 85,6 miliona evra potraživanja od Fabrike glinice „Birač“ Zvornik.

„Uplatom preostalih 5,4 miliona evra Gordan Pavlović je u roku u potpunosti isplatio ugovoreni iznos.

Ukio banka će narednih dana na „Pavgord“ prenijeti svu dokumentaciju i prava vezana za potraživanja od ćerki firmi Fabrike glinice „Birač““, izjavio je za CAPITAL pravni zastupnik Ukio banke Aleksandar Sajić, vlasnik advokatske kuće „Sajić“ Banjaluka. On je istakao da će na Pavgord biti prenesena sva prava, od hipoteka do pravo zaloga u registru zaloga imovine „Alumine“, „Mehanike“ i „Alusila“, a koja je bila garancija za potraživanja Ukio banke.

-Ovom uplatom i formalnim prenosom prava i dokumentacija koja će ubrzo biti završena, priča oko Fabrike „Birač“ za Ukio banku je definitivno završena – kaže Sajić.

Pred stečajnim upravnikom Fabrike glinice Birač odnosno Skupštinom priznatih povjerilaca sada je jasna dilema: priznati sva ili djelimično potraživanja „Pavgorda“ i konvertovati u kapital ili ignorisati i time rizikovati blokadu poslovanja Fabrike glinice, kroz nastavak sudskih postupaka u kojima je Ukio banka već u nekoliko navrata uspjela blokirati sve žiro račune i dobiti pravo raspolaganje imovinom ćerki firmi Fabrike „Birač“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se