9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Svjedočenje radnika Rudnika Gacko: Strašna je bila borba život

Više od 100 ljudi trenutno se nalazi na terenu u Gacku i intenzivno traga za nestalim Slobodanom Žarkovićem, radnikom Rudnika Gacko koji je nestao juče kada je ispao u rijeku Gračanicu iz minibusa koji je prevozio šestoricu radnika Rudnika na posao.

Naime, tokom prelaska preko nabujale rijeke Gračanice minibus je zahvatila bujica. Četvorica radnika su se spasila iskočivši iz vozila u rijeku, dok su Miletić i Žarković nestali. Miletićevo tijelo je pronađeno jutros u rijeci, a spasioci na terenu se nadaju da će ubrzo pronaći i Žarkovića, objavio je Klix.

Zoran Vlaho, član Interventne spasilačke službe Mostar, rekao je da su službe pretražile 30 odsto terena.

„Teren je veoma težak, voda je mutna i ništa se ne vidi. Primorani smo da pretražujemo na dodir“, rekao je Vlaho.

Nenad Ivanković iz Spasilačkog kluba Wolf iz Foče takođe je rekao da teren otežava pretragu.

„Slaba je vidljivost, a roniocima problem predstavlja dosta ponora, ali nećemo se maknuti dok ne pronađemo drugo tijelo“, kazao je Ivanković.

Spasiocima su se jutros pridružile i tri grupe po 20 radnika koji pretražuju vrlo težak teren koji se sastoji uglavnom od guste šikare. Potraga se odvija i rijekom Gračanicom uz pomoć gumenih čamaca.

Kolege nestalog Žarkovića strahuju za život svoga prijatelja nakon što su u borbi sa nadolazećom bujicom preživjeli strašan šok.

„Još sam u šoku i ne vjerujem da nam se ovo dešava. Strašna je bila ta borba za život, ali smo se izvukli u momentima nadolazeće bujice. Kada smo se spasili jedino što mi je bilo na pameti jeste da jave mojoj porodici da sam živ“, kazao je za Klix.ba Branislav Milidragović, radnik koji je preživio ovu nesreću.

Žarko Miličević, jedan od muškaraca koji se nalazio u kombiju kada ga je ponijela bujica, istakao je kako nema mnogo da kaže.

„Ovo je velika tragedija. Sve bi se ubrzo zaboravilo da nije bilo žrtava“, kazao je Miličević.

Čedo Filipović za Klix.ba je pojasnio da je odmah vidio da je nemoguće kombijem preći preko nadošle rijeke i da je to sugerisao vozaču, ali ga on nije poslušao.

„Rekao sam vozaču da ne ide dalje preko vode pošto sam vidio da je nemoguće. On me nije poslušao i krenuo je dalje. Kombi onda nije mogao ni tamo, ni ovamo. Pokušavao je u rikverc ali nije uspio. Automatska vrata su bila blokirana. Onda se kombi naslonio na jedan branik i potom sam, ni sam ne znam kako, izletio iz kombija. Upao sam u vodu i voda me nosila oko 350 metara. Tri puta sam uranjao, voda me povlačila i onda sam se odgurnuo nogama od kamenje i približio se obali. Kolega koji se tu zadesio izvukao me je“, kazao je Filipović.

Podsjećamo, vozač kombija koji je vozilom krenuo preko nabujale rijeke uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja opšte opasnosti.

Naime, on je prevezao minibus preko nedozvoljenog prelaza, umjesto mostom koji se nalazi u blizini.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se