-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

STOP ALKOHOLU NA TOČKOVIMA: Podrška Opštine Zvornik kampanji protiv alkohola među tinejdžerima

ZVORNIK – Opština Zvornik pruža punu podršku kampanji „Stop alkoholu na točkovima“ koju provode Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Agencija za bezbijednost saobraćaja Republike Srpske, Inspektorat, Auto-moto savez Republike Srpske i jedinice lokalne samouprave.

Osnovni cilj kapmanje je da se ukaže na negativne posljedice vožnje pod dejstvom alkohola. Kampanjom će se pokušati uticati i na mlade vozače i njihove vršnjake, kao jednu od veoma rizičnih grupa.

Tržišni inspektori opštine Zvornik tokom protekla dva vikenda izvršili su inspekcijski nadzor u osam ugostiteljkih objekata, a u cilju kontrole sprovođenja Uredbe o zabrani prodaje, upotrebe i usluživanja alkohola licima mlađim od 18 godina.

U tri slučaja utvrđeno je da ugostiteljski objekti nisu uredno izdavali račune za izvršenu uslugu, te su izdata tri prekršajna naloga.

U toku kontrole nisu zatečena maloljetna lica koja konzumiraju alkohol.

Ove aktivnosti biće nastavljene i u narednom periodu, a opštinsko odjeljenje za inspekcijske poslove davaće i ubuduće punu podršku realizaciji zajedničkih aktivnosti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se