9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Snijeg se očekuje pred Novu godinu

SARAJEVO – Nakon prohladnog, ali sunčanog vikenda, BiH je jutros osvanula uglavnom pod maglom i mrazom koji se formirao u predjelima gdje je temperatura vazduha jutros iznosila nula stepeni Celzijusa.

Slično vrijeme zadržaće se i tokom narednih dana, a kako je u razgovoru za agenciju Anadolija kazao klimatolog i meteorolog Federalnog meteorološkog zavoda BiH Željko Majstorović, dolaskom oblačnog fronta, temperature u BiH i dalje će biti niske.

„Ovih dana dolazi fronta i narednih dana će biti oblaka kao danas i biće padavina, ali ne obilnih, biće to vrlo siromašne padavine. Vrijeme će biti vrlo promjenjivo narednih dana, a temperature niske i bez značajnijih promjena“, kazao je.

Sniježne padavine specifične za mjesec decembar moguće su tek u posljednjim danima tog mjeseca, odnosno pred Novu godinu.

„Neće biti obilnih i velikih padavina. Oko 20. decembra slijedi jedan talas koji će biti slabo izražen, nešto će biti niže temperature pa postoji mogućnosti i snijega, ali ne nešto previše. Kada je riječ o padavinama, decembar će zapravo biti vrlo sušan. Uoči Nove godine ide jedan talas malo veći, pa će i temperature pasti te bi moglo doći do formiranja sniježnog pokrivača u naseljenim mjestima srednje BiH, uključujući i Sarajevo,“ kazao je Majstorović, dodavši kako se ne može govoriti preciznije o količini padavina.

Prema prognozi servisa AccuWeather, sniježne padavine u Zvorniku i okolini očekuju se od 28. decembra pa do poslednjeg dana ove godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se