12 C
Zvornik
20. април 2024.

Skupština Opštine usvojila programe rada i finansijske planove javnih ustanova

ZVORNIK – Skupština opštine Zvornik održala je danas 17. redovnu sjednicu, a sve tačke dnevnog reda razmatrane su i usvojene u roku od sat vremena.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović ocijenio je da u radu lokalnog parlamenta vlada harmonija, te da se tačke usvajaju bez rasprave ili sa veoma kratkom raspravom.

– Na današnjoj sjednici usvojeni su, bez rasprave, Programi rada i finansijski planovi svih javnih ustanova čiji je osnivač opština Zvornik. Svjedoci ste da lokalna skupština ima jednu harmoniju kakvu do sada nije imala, da se tačke kao što je i razmatranje budžeta i druge, usvajaju sa kratkom raspravom ili bez rasprave, a sjednice se, poput ove danas, završavaju za sat vremena. To je prijatno iznenađenje, jer je želja svakog čovjeka iz pozicije da se ovakve stvari završavaju brzo i efikasno – rekao je Stevanović.

On je izrazio očekivanje da će u godini koja dolazi biti značajno stabilizovan rad svih javnih ustanova, te da će na kraju ovog mandatnog perioda sve, odnosno one koje su sad u deficitu, pozitivno poslovati.

– Ispred lokalne uprave imamo komisiju koja na mjesečnom nivou prati rad ustanova, njihove finansijske tokove i kretanje broja zaposlenih, evetualne sudske sporove tako da ne dozvolimo iznenađenja poput onih u Rekreativno sportskom centru koji je u zadnjih 4-5 godina platio preko 150.000 KM po sudskim presudama, odnosno tužbama radnika koji su nekada ranije dobili otkaz. Zato smo formirali komisiju i stalno pratimo njihov rad kako bi i vreme pred nama koristili za smanjenje deficita, odnosno dugovanja. Svi planovi jesu želje onih koji ih prave, ali smatram da smo sve bliže ostvarenju i mislim da će 2015. godini biti prekretnica u poslovanju javnih ustanova u smislu da niko od njih neće poslovati sa negativnim bilansom – rekao je Stevanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se