15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Problemi u parlamentarnoj većini

SARAJEVO – Poslanik SNSD u Predstavničkom domu BiH Lazar Prodanović ocijenio je da u parlamentranoj većini postoje poteškoće, jer Predsjedništvo BiH još nije predložilo mandatara za Savjet ministara, a što je trebalo biti tema današnjeg zasjedanja Predstavničkog doma parlamenta BiH.

On je izjavio da SNSD zabrinjavanja često zakazivanje sjednica Predstavničkog doma BiH o trivijalnim pitanjima, kao što je današnja.

Prodanović je ponovio da će SNSD biti u parlamentu BiH biti konstruktivna opozicija i da će se principijelno zalagati za stavove koje je programski zacrtala, kao i da će se boriti se za izvorne nadležnosti Republike Srpske.

„Sasvim jasno smo se odredili da podržavamo novu inicijativu EU, pogotovo u segmentu socijalno-ekonomskog razvoja, usvajanje dogovora o mehanizmu koordinacije i provođenja odluke `Sejdić – Finci`“, rekao je Prodanović novinarima u Sarajevu.

On je izrazio očekivanja da će parlamentrana većina što prije izaći sa ovim prijedlozima.

Prodanović je istakao da bi se vlast na novou BiH trebalo konstituisati što prije da bi počela raditi na konkretnim pitanjima u interesu građana i entiteta.

„Ono što je vrlo pozitivno jeste da je Vlada Republike Srpske konstituisana, da je usvojena ekonomska politika i budžet, jer je to odlična poruka za građane Srpske“, konstatovao je Prodanović.

On je izrazio očekivanja da će naredna godina biti bolja kada je riječ o odgovorima političara na probleme i da će izabrani zvaničnici raditi što je moguće više u interesu građana koji su ih birali.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se