4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Premašen plan uzgoja i zaštite šuma

SREBRENICA – Šumsko gazdinstvo „Drina“ iz Srebrenice maksimalnu pažnju posvećuje i značajna sredstva godišnje izdvaja za pošumljavanje i realizaciju planova uzgoja i zaštite šuma, tako da je i ove godine plan proste reprodukcije u cijelosti realizovan, a u nekim segmentima i premašen, rekao je Srni šef uzgoja i zaštite u ovom gazdinstvu Marjan Tadić.

On je precizirao da je pošumljavanje u okviru plana proste reprodukcije obavljeno na planiranoj površini od 1,6 hektara, gdje je zasađeno 4.000 sadnica smrče.

„Pripremu zemljišta za prirodno podmlađivanje šuma obavili smo, takođe, na 1,6 hektara, koliko je planirano, a njegu i čišćenje kultura izvršili smo na 25,3 hektara, što je za 0,6 hektara više od plana“, naveo je Tadić.

Prema njegovim riječima, njega prirodnog podmlatka urađena je na 120,5 hektara, što je za pola hektara više od plana.

Tadić je istakao da ove godine nije dobijeno odobrenje i sredstva za realizaciju plana proširene reprodukcije šuma od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske koje te planove finansira, jer su ta sredstva usmjerena za sanaciju šteta od poplava.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se