5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Pregovori menadžmenta „Alumine“ i sindikata o platama u 2015. godini

ZVORNIK – Na današnjem sastanku menadžmenta kompanije „Alumina“ i Sindikalnog odbora Sindikata metalske industrije i rudarstva vođeni su pregovori o platama za 2015. godinu u ovom privrednom društvu u skladu sa granskim i pojedinačnim kolektivnim ugovorom.

Postignut je dogovor da se postojeći nivo isplate primanja, koja su uvećana u oktobru ove godine, zadrži za januar i februar 2015. godine, dok će se, precizirano je, u martu održati novi pregovori na kojima će se definisati isplate do kraja naredne godine.

Predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Mile Matić informisao je predstavnike sindikata o finansijskom stanju preduzeća u 2014. i planovima za 2015. godinu.

Kako je rekao, Kompanija ima dovoljno ugovora za proizvodnju i plasman proizvoda u narednoj godini.

„Stvaramo uslove i afirmišemo poziciju da zaposleni bolje rade i da više zarade“, rekao je Matić, naglašavajući korektnu saradnju i razumijevanje sindikata kao socijalnog partnera.

Predsjednik Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske Tane Peulić ocijenio je da je vidljivo da menadžment „Alumine“ poštuje sve zakonom i kolektivnim ugovorima utvrđene norme.

„Zvornička „Alumina“ može da posluži za primjer svim preduzećima u Republici Srpskoj kako treba da sarađuju Sindikat i poslodavac“, istakao je Peulić.

Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je sve ispoštovano što su dogovorili Sindikat metalske industrije i rudarstva i rukovodstvo kompanije.

„Veliko je zadovoljstvo učestvovati u pregovorima koji se u cjelosti poštuju, a još veće kada se zna da su sve obaveze prema zaposlenima po osnovu plata, regresa i doprinosa ispoštovane u potpunosti“, podvukao je Peulić.

Kako je rekao, dosadašnji poslovni uspjesi ove kompanije su, između ostalog, i rezultat dobrog socijalnog dijaloga između poslodavca i sindikata“, rekao je Peulić.

Predsjednik Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske konstatovao je da je poslovanje „Alumine“ u uzlaznoj liniji, te da je opredjeljenje sindikata da svojim angažovanjem doprinese, ne samo da se očuvaju nego i poboljšaju poslovni rezultati ove kompanije.

„Samo većim angažovanjem svih zaposlenih radnika mogu se stvoriti bolji uslovi za veće plate i druga primanja kao i zapošljavanje novih radnika“, naglasio je Peulić.

U današnjim pregovorima, pored Matića i Peulića, učestvovali su Radenko Smiljanić, predsjednik Sindikalnog odbora Sindikata metalske industrije i rudasrtva u „Alumini“, te potpredsjednici Živka Pavlović i Milutin Grujić, kao i Milan Marković, član Republičkog odbora Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske.

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se