23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

U Zvorniku predstavljena knjiga Teorija zavjere – Titova kletva

ZVORNIK – U Zvorniku je sinoć predstavljena knjiga Teorija zavjere – Titova kletva, autora Dejana Lučića iz Beograda, koja je izašla u izdanju beogradske „Lagune“.

Lučić je, predstavljajući knjigu, rekao da je Titova kletva seciranje Titove obavještajne karijere.

„Ko je Tito. Naravno nije onaj što smo učili u školi. Tito je sin Franca Jozefa i jedne služavke i, naravno, nije sahranjen u Beogradu nego u Beču“, rekao je Lučić.

Prema njegovim riečima, Tita je napravila vatikanska obavještajna služba, jer ga je otac dao na vaspitanje Vatikanu, jezuitima, a oni su kao i uvijek radili zajedno sa Britancima i podmetnuli ga Abveru, koji ga je „progutao“ i servirao dalje, uz podršku Engleza.

Govoreći o svom interesovanju za pisanje o obavještajnim službama, Lučić je rekao da mu je otac lažno osuđen pedesetih godina kao četvorostruki špijun i dobio 18 mjeseci zatvora i podsjetio da mu je u biografiji stajalo da je sin četvorostrukog špijuna.

„Kada je Vuk Drašković rekao za mene da sam tajni agent ubačen u njegove redove, onda je to bila sjajna odskočna daska da počnem da pišem špijunske romane“, rekao je Lučić.

On je ododao da je u osnovnu školu išao sa Frankom Simatovićem, koji je pod drugim imenom bio glavni junak knjige „Vladari iz sjenke“ i podsjetio da je studirao sa Jovicom Stanišićem, pa se iz tih razloga glavni junak jedne od knjiga zove „ledeni“.

Podsjetivši da mu je bio komšija Miroslav Tuđman, šef hrvatske obavještajne službe, Lučić je rekao da, kada se rodite u takvom miljeu onda ste svima sumnjivi i kažu da ste špijun, a kada vam to kažu onda je najbolje pisati špijunske romane.

Lučić je rekao da njegove knjige nikad niko nije cenzurisao niti je pitao nekoga šta će da piše.

„Kada bi nekoga pitao šta ću da radim, onda bi bio političar. Političari moraju po svoje mišljenje da idu u ambasade, a ja ne idem u ambasade niti me zovu na prijeme. Sjedim i pišem i putujem po svijetu, skupljajući građu za svoje knjige“, rekao je Lučić.

On je podsjetio da je za knjigu „Kineska osveta“ proveo pet mjeseci u Njujorku i dodao da je za tu knjigu dobio povelju od kineskog Vojnog poslanstva za unapređenje vojnih odnosa Srbije i Kine.

Osvrćući se na nedavne događaje i demonstracije, koje su se dogodile u FBiH, Lučić je naglasio da je srpski narod vrlo pametno reagovao i nije nasjeo na provokacije koje je organizovala engleska obavještajna služba i neki lokalni momci negdje u Tuzli.

„Mudrost srpska je tada pobjedila englesku mudrost“, rekao je Lučić i izrazio nadu da će Srbi u Rpublici Spskoj ostati i dalje mudri.

„Nemojte zbog nekih gluposti da izgubite Republiku Spsku za koju su mnogi ginuli. Republika Srpska je ono što je najvažnije. Vi to morate sačuvati, novac će doći sam po sebi, ali se mora vrijedno raditi Od svih vas zavisi kakva će biti Republika Srpska“, rekao je Lučić.

On je naglasio da se zalaže da Srbi naprave tajno društvo „kosovski zavjetnik“, koje bi imalo tri cilja – borba protiv bijele kuge, nikada više genocida nad Srbima i stvaranje sjedinjenih srpskih država – naravno, kada to bude moguće.

„Svi imaju svoja tajna društva. Jevreji naročito. Mi hoćemo da se takmičimo a nemamo svoj tim – kosovske zavjetnike“, rekao je Lučić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se