9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Potvrđen izbor delegata za Dom naroda BiH i Vijeće Naroda Srpske

SARAJEVO, 19. DECEMBRA /SRNA/ – Centralna izborna komisija /CIK/ BiH potvrdila je danas u Sarajevu rezultate posrednih izbora u Republici Srpskoj za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i Vijeće naroda Srpske, saopšteno je iz Komisije.U Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske izabrani su Sredoje Nović, Nebojša Radmanović, Dragutin Rodić, Ognjen Tadić i Darko Babalj.

Prema potvrđenim rezultatima u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda srpskog naroda izabrani su Živko Marjanac, Lazo Marić, Pero Petrović, Mirko Kojić, LJubica Miljanović, Zoran Trifunović, Milan Đukić i Vojislav Gligić.

Bošnjake će u Vijeću naroda u naredne četiri godine predstavljati Kemo Čamdžija, Mujo Hadžiomerović, Kasim Salkić, Anita Hodžić, Samir Baćevac, Elvedin Hamzić, Muhamed Ibrahimbegović i Enes Suljkanović.

Iz reda hrvatskog naroda u Vijeće naroda izabrani su Nada Tešanović, Goran Milošević, Željko Stipić, Predrag Gluhaković, Tomislav Tomljanović, Ivo Kamenjašević, Davor Čordaš i Mijo Perkunić, a iz reda ostalih Aleksandra Dalšašo Lepir, Jovana Čarkić, Radenko Rikić i Dubravka Macanović.

Davor Čordaš i Predrag Gluhaković prije dva dana izabrani su za ministre u Vladi Republike Srpske, pa će zbog nespojivosti funkcije ministra i delegata morati da se odreknu jedne.

Portparol CIK-a Maksida Pirić navela je da će svim izabranim delegatima biti uručena izjava o prihvatanju ili odbijanju mandata.

„U slučaju da je riječ o ranije osvojenom mandatu u Narodnoj skupštini, izabrani delegat može podnijeti ostavku“, rekla je Pirićeva Srni i dodala da postoji mogućnost i da CIK po službenoj dužnosti utvrdi prestanak mandata zbog nespojivosti funkcija.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se