8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Poslovanje Pavlović banke potpuno stabilno

BIJELJINA – Uprava Pavlović internacional banke u Bijeljini saopštila je da je poslovanje banke potpuno stabilno i da klijenti koji imaju depozite u ovoj banci mogu biti potpuno spokojni.

U saopštenju banke navodi se da nema nikakvog razloga za bilo kakve nedoumice i nejasnoće i podsjeća da nedavno objavljeni rezultati bilježe rast aktive, koji prati i rast depozita privrede i stanovništva od tri odsto.

Ističe se da je zabilježen i rast ostvarene dobiti na prosječnom mjesečnom nivou za 30 odsto više nego u prethodnoj godini.

„Neutemeljene glasine, nakon uvođenja prinudne uprave u Bobar banci, dovele su do uznemirenja klijenata Pavlović banke, koje je rezultiralo strahom i zahtjevima za podizanje depozita“, kaže direktor Pavlović banke Aleksandar Vićanović.

On je rekao da je nejasno otkud takve dezinformacije kada se zna da banka nikada nije bila nelikvidna, što potvrđuju i izvještaji Agencije za bankarstvo Republike Srpske, kao i pozitivan revizorski izvještaj za 2013. godinu.

Vićanović napominje da će banka, iako je nesigurnost i zabrinutost klijenta bez ikakvog osnova, svima koji i dalje žele da podignu svoje depozite, to i omogućiti, bez ikakvih ograničenja i uslovljavanja.

U Upravi procjenjuju da će se stanje vrlo brzo normalizovati i ističu da klijenti mogu i dalje računati na potpunu posvećenost banke njihovim zahtjevima, jer, kako navode, upravo stavljanje klijenta na prvo mjesto, uz dobre poslovne rezultate, omogućava Pavlović banci stabilno i sigurno poslovanje u bankarskom sektoru Republike Srpske.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se