8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Poplave u Čačku

Zbog kiše koja neprestano pada u proteklih 24 sata i izlivanja Slatinskog potoka ugrožena su domaćinstva u Trbušanima kod Čačka.

Prema riječima Vide Varagić iz Donjih Trbušana, voda iz ovog potoka je prodrla u dvorište njihovog tročlanog domaćinstva, podrum i pomoćne objekte.

– Takođe, poplavljena je i njiva površine 25 ari, a bujica dolazi iz pravca obližnjeg groblja donoseći i fekalne vode, kaže ona za Tanjug.

Varagićeva navodi da su dolazili nadležni iz ЈP „Gradac“ i obećali da će poslati skip u toku dana i ističe da je, počev od maja, njihovo domaćinstvo danas peti put poplavljeno.

Zbog izlivanja Lipničke rijeke poplavljene su poljoprivredne parcele u čačanskom selu Zablaće.

Tamo se, kako kaže tamošnji mještanin Zoran Dragović, izlila Lipnička rijeka (pritoka Zapadne Morave) koja je poplavila 10 hektara oranica.

– Strašno je to što nam se dešava, ove godine nismo imali nikakav prihod od poljoprivredne proizvodnje, nadležni ne pokazuju interesovanje da nam pomognu u rješavanju problema i stalno se pozivaju na „Srbijavode“ koje je, kako kažu, nadležno za čišćenje riječnih korita, rekao je Dragović.

TANJUG

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se