4.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Osmaci: Suprugu štapom pretukao na smrt

OSMACI – Haso Omerbegović (75) uhapšen je zbog sumnje da je u porodičnoj kući u selu Borogovo kod Osmaka drvenim štapom ubio suprugu Faketu (51).

Portparol Centra javne bezbjednosti Bijeljina Aleksandra Simojlović rekla je, navodeći inicijale, da je Haso u subotu oko 9.40 časova pozvao policiju i rekao da je u svojoj kući pronašao beživotno tijelo supruge Fakete.

– Policija je odmah izašla na lice mjesta i obavila uviđaj, a ljekar Doma zdravlja Zvornik konstatovao je da je smrt nastupila nasilnim putem, jer su na tijelu vidljive povrede koje su nanesene tupim predmetom – istakla je Simojlovićeva.

Prema njenim riječima, tokom uviđaja izuzeti su određeni predmeti i tragovi koji su poslati na vještačenje, a dežurni tužilac naredio je obdukciju tijela, piše Glas Srpske.

– Tokom kriminalističke obrade Omerbegović je priznao policiji da je ubio suprugu. On je poslije toga predat u nadležnost dežurnog tužioca – rekla je Simojlovićeva.

Izvor blizak istrazi ispričao je da su policajci, čim su pronašli Faketino tijelo, odmah zaključili da je riječ o ubistvu.

– Tijelo je bilo modro od glave do pete. Tokom uviđaja policija je pronašla štap uz čiju pomoć se kreću stariji ljudi i na njemu su nađeni tragovi krvi koji upućuju na to da je žena njime pretučena. Bio je veliki broj povreda po glavi, stomaku, rukama i nogama – rekao je naš izvor i dodao da je Haso više od 20 puta suprugu udario štapom.

Mještani Borogova ističu da su Omerbegovići bili čudan par i da su oboje skloni alkoholu.

– Ona se prije Hase udavala 12 puta i niko u selu je nije dobro poznavao. Kuću su ogradili žicom visine oko dva metra i niko nije smio ući kod njih. U braku su bili oko dvije godine. Njih dvoje su tu skoro svaki dan pili alkohol i svađali se – rekao je jedan od mještana.

On je istakao da je mogući motiv ubistva ljubomora, jer je Haso posljednjih nekoliko dana po selu pričao da sumnja da ga supruga vara.

– Ubjeđivali smo ga da to nije istina i da ga nema s kim varati jer je ovo povratničko mjesto u kojem živi svega pet-šest porodica. Moguće je da su se opet posvađali zbog toga i da ju je tada ubio – pojasnio je pomenuti mještanin.

Prema njegovim riječima, Haso je imao kćerku iz prvog braka koja nije odobravala njegov brak sa Faketom i kad god bi im donosila neku pomoć, uvijek je sve davala njemu, ništa njoj.

– Sjećam se da je nekad davno Haso bio uhapšen zbog sumnje da je pokušao ubiti nekog čovjeka i zbog toga je odslužio kaznu od tri godine zatvora – ispričao je naš sagovornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se