23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

NARANDŽASTO UPOZORENJE zbog niske temperature

BIJELJINA – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladati oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom, a Meteoalarm izdao je narandžasto upozorenje zbog niske temperature u većini krajeva, osim u Hercegovini.

Narandžastvo upozorenje, koje ukazuje na opasno vrijeme, biće snazi od danas do 2. januara, a očekuju se temperature od minus 15 do minus osam, na planinama i ispod minus 20 stepeni Celzijusovih.

Prognozirane su opasne vremenske pojave, koje su takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, očekuje se ledeni dan, sa najvišom dnevnom temperaturom od minus osam do minus četiri, na planinama oko minus 13, na jugu oko nule.

Jutro je veoma hladno, oblačno uz slab snijeg češće u centalnom planinskom pojasu, a rijeđe na sjeveru, dok hladan vjetar pojačava osjećaj hladnoće, saopšteno je iz

Tokom dana ostaje vrlo hladno uz promjenljivu oblačnost, na jugu sunčano, a oblačno sa slabim snijegom mjestimično u planinama i na istoku.

Uveče u većini predjela suvo vrijeme, što će dodatno uticati na jači pad temperature, a više oblaka i slabog provijavanja snijega biće u centralnom planinskom pojasu.

Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, u planinama jak, na momente i olujni sjeverni, a na jugu jaka bura.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, najviša dnevna temperatura biće od minus 11 do minus pet, na planinama do minus 20, a na jugu od nula do četiri.

Visina snijega u 7.00 časova Han Pijesak 51 centimetara, Bjelašnica 36, Nevesinje 35, Srebrenica 31, Foča 30, Sarajevo 28, Kupres 27, Gacko i Tuzla 26, Doboj 23, Novi Grad 22, Mrkonjić Grad 18, Bijeljina 14, Banjaluka 12, Gradiška i Livno 11 i Višegrad četiri.

Temperatura u 7.00 časova: Bjelašnica minus 20, Čemerno minus 13, Kupres minus 12, Sokolac i Mrakovica minus 11, Gacko minus 10, Sarajevo, Višegrad i Livno minus osam, Bihać i Bugojno minus sedam, Banjaluka, Bijeljina, Srebrenica, Tuzla i Zenica minus šest, Doboj i Zvornik minus pet, Trebinje minus četri i Mostar minus dva stepena Celzijusova.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se