-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Na putevima ugašeno pet života

PRIJEDOR, BIJELJINA – Dvojica vozača, biciklista te dvoje pješaka poginuli su u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile na području Prijedora, Novog Grada, Banovića, Bratunca i Bijeljine.

Crni bilans počeo je u petak naveče kada je na području Bijeljine život izgubio pješak V.S. (71) iz Donjeg Dragaljevca, a istu veče u Prijedoru je poginuo vozač golfa Vladimir Kovačević (40).

Sutradan, u subotu, smrtno je stradao vozač S.B. (32) iz Banovića, a istu veče preminula je M.B. (65) iz Bratunca, od posljedica povreda, koje je zadobila kada ju je u ovom mjestu udario automobil FIAT punto. Kod Novog Grada juče je poginio biciklista Simo Jovčić (73).

Jovčić je život izgubio oko 2.20, u mjestu Buljuk, kada ga je, dok je vozio bicikl, pod još neutvrđenim okolnostima udarilo teretno vozilo mercedes, za čijim volanom je bio Amir Butković (41) iz Živinica.

Žena iz Bratunca povrijeđena je prekjuče u 11.55 kada ju je udario automobil koji je vozio Srebreničanin Z.V., a od tih povreda ona je izgubila bitku za život. Okolnosti te nesreće istražuju, prenose Nezavisne novine.

Istraga je nastavljena i u slučaju pogibije S.B. (32) iz Banovića, koji je u subotu naveče poginuo u saobraćajnoj nesreći na regionalnom putu u mjestu Banovići Selo.

Krećući se u svom automobilu, najvjerovatnije velikom brzinom, S.B. je po izlasku iz jedne od krivina izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa kolovoza. Uslijedilo je prevrtanje, a S.B. je zadobio povrede od kojih je preminuo na mjestu nesreće.

„Uviđajem je rukovodio dežurni kantonalni tužilac, a obavili su ga službenici Kriminalističke policije PU Banovići“, kazali su iz policije.

Iz prijedorske policije potvrdili su da je na području tog grada, u mjestu Kamičani, u petak naveče oko 22 sata poginuo Vladimir Kovačević, kada se golf, kojeg je vozio, sudario sa autobusom.  Kovačević, koji je važio za jednog od najboljih međunarodnih kinoloških sudija, izdahnuo je na licu mjesta.

Iste večeri, na području Bijeljine, poginuo je V.S. (71) iz Donjeg Dragaljevca, kada ga je, dok je pješačio, udario audi Q5, za čijim upravljačem je bio  A.M. (43) iz Tuzle. Nakon svih ovih nesreća, izvršen je uviđaj.

Sedmoro povrijeđenih

U dvije odvojene saobraćajne nezgode, na području opština Gračanica i Doboj Istok, sedam osoba je povrijeđeno, od kojih nekoliko teško pa su zadržane na liječenju, potvrđeno je juče iz MUP-a TK.

U sudaru audija, kedija i škoda oktavije, u opštini Doboj Istok, povrijeđeno je pet osoba. U opštini Gračanica, u slijetanju reno lagune, povrijeđena su dva lica.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se