5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Na kopaoniku minus 17 stepeni

BEOGRAD – U Srbiji je jutros najhladnije na Kopaoniku, gdje je u šest časova izmjereno minus 17 stepeni, i u Zaječaru, gdje je temperatura vazduha iznosila minus 16 stepeni Celzijusovih.

U više mjesta provijava slab snijeg, a maksimalna dnevna temperatura neće prelaziti minus četiri stepena.

Veoma hladno vrijeme očekuje se do subote, a petak bi trebalo da bude ledeni dan sa temperaturom i do minus 20 stepeni u pojedinim mjestima.

U Sjenici je jutros izmjereno minus 13 stepeni, na Crnom Vrhu i Zlatiboru minus 12, a u Kragujevcu, Smederevskoj Palanci i Požegi minus 10 stepeni, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

U Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Banatskom Karlovcu i Sremskoj Mitrovici izmjereno je minus devet stepeni.

Iako su padavine uglavnom prestale, na gotovo cijeloj putnoj mreži u Srbiji, vozače očekuju zimski uslovi vožnje, uz obaveznu upotrebu zimske opreme, a u planinskim predjelima i upotrebu lanaca – saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Zbog predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika očekuje se pojačan saobraćaj na graničnom prelazu Batrovci iz pravca Hrvatske i iz pravca Mađarske, na graničnom prelazu Horgoš.

Portparol beogradske Hitne pomoći Nada Macura rekla je da je povećana smrtnost srčanih bolesnika, jer su juče četiri osobe preminule na ulici, zbog čega je savjetovala da se zbog hladnog vremena, bez prijeke potrebe ne izlazi iz kuća.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se