14.3 C
Zvornik
16. април 2024.

Minibus sa radnicima sletio u rijeku, nestala dva radnika

GACKO – Minibus sa šest radnika i vozačem sletio je jutros u rijeku Gračanicu, u krugu Rudnika i Termolektrane „Gacko“, nakon čega su dva radnika nestala, saznaje Srna u ovom preduzeću.

Policiji je nesreća prijavljena oko 6.50 časova, a u toku je potraga za nestalim radnicima.

Minibus „Jugoprevoz Gacko“, koji svakodnevno prevozi radnike Rudnika, prelazio je betonskom prelaznicom preko nabujale rijeke Gračanice.

Na licu mjesta je tužilac.

Na terenu su, pored službi RiTE Gacko, vatrogasne i policijske ekipe.

Nevrijeme izazvalo nesreću

Nevrijeme je izazvalo i prekid na magistralnom putu Gacko-Foča na kome se nešto poslije jedan čas poslije ponoći između dva tunela na prevoju Čemerno, obrušilo oko 150 kubika čvrstog materijala. Ekipe Hercegovinaputeva su intervenisale, pa je saobraćaj poslije nekoliko časova normalizovan, prenosi mojahercegovina.com

Snabdijevanje električnom energijom je uglavnom redovno, a nevrijeme nije izazvalo ozbiljnija oštećenja na elektro-mreži. Bez struje je nekoliko sela u planinskom dijelu opštine, a radnici Elektro-Gacka su na terenu i očekuje se da će stanje ubrzo biti normalizovano.

I vatrogasci su imali posla. Tokom noći intervenisali  u selu  Izgori gdje je u ugostiteljski objekat na magistralnom putu je, zbog obilnih padavina, prodrla voda.

U protekla 24 časa u Gacku je palo 177. litara kiše, a iz lokalne zajednice apeluju na građane da prokuvavaju vodu za piće.

SRNA/foto:RTRS

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se