18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Miješati sa vodom, a ne „šmrkati“!

VAŠINGTON – Kompanija „Lipsmark““, koja je proizvela alkoholna pića u prahu /palkohol/, izložena je kritikama zbog straha da će njihov proizvod dovesti do većeg broja trovanja. Nakon mlijeka u prahu, pojavio se i alkohol u prahu, koji se može pripremiti sa vodom, kao „cedevita“ ili neki drugi sok.

Ta ideja naročito se dopala alkoholičarima i drugim konzumentima žestokih pića. Mnogi od njih počeli su da koriste ovaj proizvod i bez vode – jednostavnmo ga šmrkaju!

Firma „Lipsmark“ reklamira svoj proizvod kao nešto što je zgodno za avionske letove ili kao antiseptik na zabačenim lokacijama.

Međutim, američke države Aljaska, Delaver, Louizijana, Južna Karolina i Vermont zabranile su alkohol u prahu, a Kolorado se sprema da učini isto.

„Lipsmark“ je suočen sa brojnim kritikama.

Optužuju ih se da će svojim proizvodom povećati broj trovanja alkoholom te da će djeca svoje jutarnje „pahuljice“ za doručak željeti da začine „palkoholom“.

U kompaniji odgovaraju da se prah „ne može šmrkati“, odnosno da bi njegovo šmrkanje bilo „previše bolno“.

Za sada postoje verzije ruma i votke u prahu, a uskoro će biti stvoreni kokteli „Kosmopoliten“, „Lemon Drop“ i Povderita“.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se