12 C
Zvornik
20. април 2024.

Javni poziv povratnicima u projektu održivog povratka

ZVORNIK – Humanitarna organizacija CRS objavila je danas Javni poziv za podnošenje prijava za pomoć za održivi povratak na području opštine Zvornik u okviru projekta „Ekonomska integracija manjinskih povratničkih porodica u opštini Zvornik“.

Glavni donator projekta čije je vrijednost 25.000 dolara je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Fondacija Julija V. Taft, dok će Opština Zvornik učestvovati sa 10.000 KM.

Svi korisnici će dobiti sadnice krastavca kornišona ili maline, besplatnu analizu zemljišta i sisteme za navodnavanje, a kroz projekat će biti obezbijeđen i otkup, odnosno ugovor sa Zemljoradničkm zadrugom „Voćar“ koja će imati obavezu otkupa cjelokupnog roda.

Pored toga što treba da budu iz kategorije povratničke populacije, opšti uslovi koje korisnici treba da ispune su, između ostalog i da raspolažu sa minimalno 1.000 metara kvadratnih zemljišta, pristup putu, obezbjeđeno vodosnabdijevanje.

Prijava za konkurisanje može se preuzeti u opštini Zvornik, kancelarija br.20 ili Šalter sala, kao i u prostorijama Centra informativno pravne pomoći – CIPP.

Javni poziv danas je objavljen na oglasnoj tabli opštine Zvornik i biće otvoren do 25.januara 2015. godine.
Popunjene prijave treba dostaviti u opštinu Zvornik, a izbor korisnika izvršiće Komisija za odabir korisnika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se