15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Goran Maksimović jedini fudbaler u izboru najboljih sportista Republike Srpske

U riznici tri titule prvaka Republike Srpske

ZVORNIK – Golman i kapiten Drine iz Zvornika, Goran Maksimović, jedini je fudbaler na listi predloženih za izbor najuspješnijih sportista Republike Srpske u ovoj godini. Ovaj 36-godišnji fudbaler je ovo priznanje zaslužio sa razlogom, jer je svojim dugogodišnjim igrama doprinjeo da se Drina dva puta okiti titulom prvaka Republike Srpske, a jednom je to uradio sa Radnikom iz Bjeljine.

Iako veteran, daje puni doprinos igrama Drine u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a prema onome što pruža, igraće još nekoliko godina u dresu zvorničkog premijerligaša.

– U Drinu sam stigao u proljeće 2009. godine kada se ekipa borila i izborila za prvi tutulu prvaka Republike Srpske. Tada smo sa dosta napora stigli do titule, i prvi put postali članovi Premijer lige Bosne i Hercegovine, za razliku od prošle godine, kada smo bili ubjedljivi i praktično bez konkurencije osvojili drugu titulu. Draga mi je i titula prava Republike Srpske sa ekipom Radnika iz Bjeljine, koju sam takođe uveo u Premijer ligu, rekao nam je Maksimović.

[quote bgcolor=“#dbdbdb“ arrow=“yes“ align=“right“]

U bogatoj karijeri Goran Maksimović je radio sa dosta trenera.

– Za moj razvoj je najzaslužniji Mile Milanović koji me je trenirao u ekipama Loznice, Mačve, Radnika i Drine. Moram istaći da sam radio i sa Mladenom Milinkovićem i u poslednje vrijeme sa Draganom Mićićem. Svima njima sam zahvalan na mojim igrama u različitim klubovima, zaključio je Goran Maksimović.

[/quote]

Karijera ovog uzornog sportiste i vrsnog golmana počela je 1987. godine kada je zaigrao u pionirima fudbalskog kluba Loznica. Prošao je sve selecije Loznice, a zatim je nastavio karijeru u ekipama „Jedinstvo putevi“ iz Užica,“Radniku“ iz Bjeljine,“Mačvi“ iz Šapca, ponovo u Loznici, a onda se preselio na stadion kraj Drine i donio dvije titule Zvorničanima.
Iako u poodmaklim godinama, Maksimović brani kao mladić, a svojim igrama uliva povjerenje igračima odbrane. Kao dugogodišnji kapiten je omiljen među igračima i publikom u Zvorniku.

– Nismo u potpunosti zadovoljni učinkom u jesenjoj polusezoni. Bilo je nekoliko kikseva, naročito na domaćem terenu, ali smo zato bili dosta uspješni na strani. Mislim da imamo realne šanse da obezbjedimo opstanak u Premijer ligi, uz uslov da se pojačamo sa jednim kvalitetnim napadačem i igračem sredine terena. Na žalost imamo osipanje igračkog kadra jer su nas napustili Edin Rustemović i Slaviša Radović, koji su bili među našim najboljim igračima, a još neki mladi i kvalitetni igrači nagovještavaju da će poći njihovim stopama. To bi se trebalo zaustaviti, jer su to svi mladi igrači, ali dovoljno iskusni i kvalitetni koji nam trebaju, dodao je Maksimović.

Drago Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se