5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Gdje nabaviti ustaški kostim za mlađu sestru?!

Na jednom forumu u Hrvatskoj pojavio se veoma neobičan zahtjev koji je odmah pokrenuo lavinu komentara. Neki su bili burni i osuđujući, a neki su bili puni podrške. U svakom slučaju, kod ovog slučaja sredine nije bilo.

Naime, jedan od korisnika “Indexforuma” simboličnog pseudonima “mladi.ekstremist” je napisao oglas da traži ustaški kostim za svoju mlađu sestru.

Kako je on napisao, sestra mu je tek četvrti razred osnovne škole, a za predstojeći maskenbal u školi učiteljica im je rekla da budu maštoviti, provokativni i zanimljivi, pa, obzirom da je u odjeljenju nekoliko Srba povratnika, ideja maštovitosti i provokativnosti kod ovog Hrvata je ni manje ni više nego da obuče svoju mlađu sestru u ustaški kostim.

Ustaše su 1942. testerom odrezali glavu Branku Jungiću, mladiću iz sela Grabovca kod Bosanske Gradiške. Testera se čuva u banjalučkom muzeju.
Ustaše su 1942. testerom odrezali glavu Branku Jungiću, mladiću iz sela Grabovca kod Bosanske Gradiške. Testera se čuva u banjalučkom muzeju. (Wikipedia)

Nije potrebno da se previše priča kakve je sve reakcije ovo pokrenulo. Od osuda ljudi koji ispravno razmišljaju i smatraju da je ovo pretjerivanje i sipanje soli na ranu koja je još prilično otvorena i nema izgleda da skoro zacijeli, drugi koji dijele njegovo ekstremističko mišljenje i smatraju da je ovo prigodna “maštovito-provokativna šala” mu pružaju podršku, i čak daju adrese gdje bi mogao dotični kostim da nabavi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se