18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Ekipe na terenu, putevi prohodni

ISTOČNO SARAJEVO – Svi magistralni i regionalni putevi na području Sarajevsko-romanijske regije prohodni su, a ekipe za održavanje su na terenu, tako da snijeg koji je počeo da pada protekle noći neće uticati na normalno i nesmetano odvijanje saobraćaja, izjavio je Srni tehnički direktor „Romanijaputeva“ sa Sokoca Dragan Buloščić.

„Sva vozila koja su predviđena po planu rada angažovana su na terenu, čišćenje i posipanje puteva abrazivnim materijalom je u toku i za sada nemamo informacija da je negdje došlo do zastoja u saobraćaju“, rekao je Buloščić.

On je potvrdio da je čišćenje i održavanje magistralnih pravaca prema Jahorini prioritet za rad „Romanijaputeva“ u zimskoj sezoni.

„Prvi prioritet je pravac prema Jahorini, i novim i starim trebevićkim putem, kao i pravac preko Lapišnice i Pala“, precizirao je Buloščić.

On je dodao da su ekipe „Romanijaputeva“ u stalnom dežurstvu već više od mjesec i po i podsjetio da su dežurstva na ustaljenim punktovima aktuelna i tokom ljetne sezone zbog odrona, udesa, intervencija i drugih razloga.

Prema njegovim riječima, u nadležnosti ovog preduzeća je održavanje i čišćenje magistralnih i regionalnih puteva na Sarajevsko-romanijskoj regiji, i to od Lapišnice preko Podromanije do Han Pijeska, od Vardišta do Čajniča i drugih, a među prioritetima su oba putna pravca prema Jahorini, preko Pala i Trebevića.

Ukupna dužina ovih dionica, precizirao je Buloščić, iznosi oko 600 kilometara.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se