20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Čačak: Majka zadavila bebu da od muža sakrije trudnoću

ČAČAK – Novorođenče koje je pronađeno u poljskom toaletu u Preljini nedaleko od Čačka, svojim rukama zadavila je njegova majka.

Da bi od muža prikrila trudnoću I. O. (37) iz ovog sela zadavila je svoju tek rođenu djevojčicu, saznaje „Blic„.

Ona je saslušana, ali joj nije određen pritvor pošto se radi o krivičnom djelu ubistvo djeteta pri porođaju, za koje je zaprećena kazna manja od pet godina zatvora. Uz djelo ide i olakšavajuća okolnost da su žene prilikom porođaja u stanju znatno smanjene uračunljivosti.

– Dete je udavila golim rukama, jer je htela da prikrije trudnoću od muža, koji nije ni znao da mu je supruga u drugom stanju. Kada se porodila, u panici je bebu ostavila u poljskom toaletu svojih komšija Simićevića. Prilikom saslušavanja bila je vidno potresena, rekla je da u trenutku porođaja nije znala za sebe, a samo je ponavljala da muž ne sme da sazna da je počinila čedomorstvo. Shvatili smo da se radi o ženi koja je imala veoma težak i mučan život i sada je najlakše osuđivati je – rekao je Blicu izvor iz istrage.

U policiji kažu da gotovo niko u selu niti iko od članova porodice nije uspio da primjeti da je žena u drugom stanju jer je nekako uspjela da prikrije trudnički stomak.

Radomir i Željko Simićević, koji su u poljskom toaletu pronašli mrtvo žensko dijete, još nisu saznali ko je komšinica koja im je preko noći napravila pakao od života pošto policija krije identitet majke.

– Onaj ko je to učinio je neprijatelj naše kuće! – kategorični su braća Simićević.

Protiv osumnjičene I. O. biće podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se