20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Bijeljina put: Saobraćaj usporen – putevi očišćeni

BIJELJINA – Na području Semberije i Majevice saobraća se usporeno, ali bez zastoja, rekao je Srni portparol preduzeća „Bijeljina-put“ Nemanja Tolj.

Tolj kaže da je 20-ak ekipa ovog preduzeća danonoćno na terenu i čisti mrežu magistralnih i regionalnih puteva dugu 330 kilometara.

On ističe da je najvažnije da ni na jednom dijelu putne mreže nije došlo do stvaranja poledice.

„Naše ekipe čiste i razgrću nanose snijega koje jak vjetar neprestano vraća na kolovoze“, rekao je Tolj i dodao da će nanosi koje je vjetar vraćao na puteve biti očišćeni u toku dana.

Tolj je naveo da je preduzeće „Bijeljina-put“ trenutno u višem, odnosno drugom stepenu pripravnosti, te da je za područje Bijeljine angažovao 10 ekipa, tri u Loparama i tri u Brčkom.

Iako meteorolozi najavljuju veoma nisku temperaturu, i do minus 20 stepeni Celzijusovih, u „Bijeljina-putu“ kažu da nisu zabrinuti, jer imaju sopstveni abrazivni materijal i dovoljno soli.

„Imali smo dežurstva 24 časa i snijeg nas nije iznenadio, ali dosad smo imali i blagonaklonu zimu tako da raspolažemo dovoljnom količinom soli“, rekao je Tolj.

Preduzeće „Bijeljina-put“ zaduženo je za održavanje gradskih ulica, kao i za 330 kilometara magistralnih i regionalnih puteva.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se