14.3 C
Zvornik
16. април 2024.

Alumina: Posjeta studenata Tehnološkog fakulteta Novi Sad

ZVORNIK – Grupa studenata Tehnološkog fakulteta iz Novog Sada boravila je u kompaniji „Alumina“ kako bi se upoznali sa procesom proizvodnje u najvećem zvorničkom kolektivu.

Prema riječima Zorana Obrenovića, direktora sektora za razvoj, zvornička fabrika ima uspješnu saradnju sa ovom visokoobrazovnom ustanovom.

„U posljednje tri godine, u okviru studentske prakse, u našu fabriku dolaze studenti četvrte godine Tehnološkog fakulteta iz Novog Sada sa katedre inženjerstvo materijala“, kaže Obrenović.

Pored obilaska proizvodnih odjeljenja i laboratorija u „Alumini“, budući diplomirani inženjeri tehnologije imaju mogućnost da se, na licu mjesta, upoznaju i sa proizvodnim ciklusom u fabrici.

„Naši inženjeri iz Razvoja su domaćini studentima iz Novog Sada. Tokom obilaska fabrike i proizvodnih dijelova, studenti se upoznaju i sa Bajerovim procesom proizvodnje“, ističe Obrenović.

Saradnik na Tehnološkom fakultetu u Novom sadu Damir Čjepa objašnjava da studenti završne godine ovog fakulteta imaju redovne posjete pojedinim kompanijama u Srbiji, a u posljednje tri godine u programu studentske prakse nalazi se i zvornička „Alumina“.

„U „Aluminu“ je stiglo devetoro studenata i nas dvojica saradnika. Sigurno da ovakve posjete za naše studente, buduće tehnologe, znače novo iskustvo i priliku da obogate svoje teorijsko znanje“, kaže Čjepa.

Zvornička „Alumina“ takođe ima uspješnu saradnju i sa Tehnološkim fakultetom u Zvorniku, ne samo u okviru studentske prakse, već i određenih zajedničkih projekata.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se