18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

10 stvari koje bi muškarci voljeli da žene znaju

Sigurno vas neće iznenaditi kada kažemo da su muškarci i žene različiti. To ste milion puta čuli, a i sami primijetili. Međutim, često te različitosti ne uzimamo u obzir. Možda će vas zbog toga ove stvari fascinirati ili još bolje, odvesti do puno boljeg odnosa s vašim suprugom, piše Covermagazin.

1 – Muškarci bi radije bili nevoljeni, nego nepoštovani i necijenjeni

Muškarac mora znati da ga njegova žena poštuje i privatno i javno. Takođe, žele da im njihova žena potpuno vjeruje, divi im se i vjeruje u njih. Većina muškaraca radije bi prihvatila činjenicu da ih je žena prestala voljeti, nego da ih je prestala poštovati.

2 – Ljutnja muškarca je najčešće uzrokovana osjećajem nepoštivanja

Kada se muškarac naljuti na svoju ženu, nikad ga nećete čuti da kaže „Ne poštuješ me dovoljno“, ali u većini slučajeva to je razlog ljutnje. Vjerovatno je njegova žena učinila nešto zbog čega se osjeća poniženim.

3 – Muškarci su nesigurni

Muškarci se boje da neće ispuniti očekivanja, ne samo na poslu, nego i kod kuće. Naravno nikad to ne bi izrekli na glas, ali negdje duboko u sebi oni su vrlo ranjivi po tom pitanju. Za muškarca, odobravanje onoga što radi od njegove žene je sve. Ako ne pronađe odobravanje i potvrdu nikad neće biti srećan i vjerovatno će je tražiti negdje drugo.

4 – Muškarci osjećaju breme kako moraju biti snabdjevači obitelji

Nije važno koliko muškarac zarađuje i zarađuje li više ili manje od svoje supruge, ali je za njega vrlo važno da privređuje nešto za svoju porodicu.

5 – Muškarci žele da ih žele

Muškarci se jednostavno moraju osjećati poželjno. Zbog toga je nužno da ga žena ne odbija.

6 – Seks muškarcima znači više nego samo seks

Kada se muškarac osjeća poželjno taj dobar osjećaj se proteže na sva njegova životna područja. To će mu povećati samopouzdanje. I obrnuto. Ukoliko se osjeća nepoželjnim to će se odraziti na sve ostalo čim se bavi.

7 – Muškarci se bore s vizualnim iskušenjima

To znači da većina muškaraca odgovara na vizualne nadražaje kada se radi o ženama. Čak ni najvjerniji muž ne može ne pogledati u ženu koja se ispred prošetala u kratkom miniću i velikom dekolteu. Ali ipak on može odlučiti hoće li tu sliku istog trena odbaciti ili će je zadržati i pokušati realizovati svoj seksualni nadražaj.

8 – Muškarci uživaju u romantici, ali nisu romantični

Mnogi muškarci nemaju nikakvih ideja kada je romantika u pitanju, ali to ne znači da ne uživaju u romantici.

9 – Muškarcima je bitno kako im žena izgleda

To ne znači da svi muškarci žele da im supruga izgleda poput supermodela, nego oni žele znati da se njihova supruga potrudila urediti i kako se nije „zapustila“. Jer na taj način znaju da im je stalo.

10 – Muškarci žele da njihova supruga zna da je vole

Muškarci nemaju velike sposobnosti i teško pronalaze načine kako to izreći, ali vole znati kako to njihova supruga shvaća.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se