10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Zvornik: Nastavnik učenicama ostavljao perverzne poruke na Fejsbuku

Nastavnik Tehničkog obrazovanja u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Zvorniku dobio je otkaz nakon što je otkriveno da je učenicama na Fejsbuku ostavljao neprimjerene komentare.

Petko Drakulić iz Laktaša koji je radio u osnovnoj školi u Zvorniku komentarisao je fotografije učenica i ostavljao svoj broj telefona kako bi ga djevojčice kontaktirale, piše Klix.ba.

“Koja ribica”, “Draga, godine su nebitne, kada ga zavučem zavole ga više nego rođenu majku”, samo su neki od komentara ostavljenih na fotografijama učenica.

[quote font_style=“italic“ color=“#020202″ bgcolor=“#e8e8e8″ arrow=“yes“ align=“right“]“Koja ribica”, “Draga, godine su nebitne, kada ga zavučem zavole ga više nego rođenu majku”, samo su neki od komentara ostavljenih na fotografijama učenica.[/quote]

U Centru javne bezbjednosti Bijeljina su potvrdili da jeovaj slučaj prijavljen policiji, te da su operativnim radom došli do saznanja da se nastavnik nedolično ponašao i na društvenim mrežama ostvarivao kontakt sa učenicama osnovne škole u kojoj je bio zaposlen na određeno vrijeme do prije dva mjeseca.

“Policija vrši provjere navoda da imenovani posjeduje falsifikovanu diplomu o stečenoj stručnoj spremi i sve ove radnje se rade u saradnji i koordinaciji sa Okružnim tužilaštvom u Bijeljini”, izjavila je za portparol CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović.

Direktor Osnovne škole “Sveti Sava” Radomir Petrović je potvrdio da je Petko Drakulić primljen u radni odnos na određeno vrijeme nakon objavljenog konkursa za prijem nastavnika Tehničkog obrazovanja.

“Bio je radnik naše škole, ali se na Fejsbuku dopisivao sa djecom i upućivao je komentare koji nisu u skladu sa njegovom profesijom, čim sam to saznao ja sam prekinuo ugovor s njim. On je uzeo rješenje i otišao iz naše škole”, kazao nam je Petrović.

Napomenuo je da su u školu dolazili pripadnici MUP-a i inspektor koji istražuje ovaj slučaj, te da će se ustanoviti validnost njegove diplome.

“Što se tiče škole, niko nije provjeravao validnost diplome. Mi nemamo više ništa s njim, on je iz Laktaša, a ovdje je prekinuo radni odnos od 60 dana i otišao je odavde”, kazao je Radomir Petrović.

Petko Drakulić je na svom Fejsbuk profilu objavio:

“Izbačen sam iz škole u Zvorniku zbog ničega, kažu da sam provocirao djevojčice, nikad ne bih dječicu provocirao i dirao, fukare koje su me uništile platiće mi za ovo. Svoj autoritet nikad nisam ispoljavao na dječici. Samo da kažem da se vraćam jači nego ikad”, poručio je ovaj nastavnik.

Istraga koju provodi Okružno tužilaštvo u Bijeljini će utvrditi detalje ovog slučaja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se