23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

„Vorld vižn“ donirao plastenike za 8 zvorničkih domaćinstava

ZVORNIK – Humanitarna organizacija „Vorld vižn“ donirala je opštini Zvornik osam plastenika površine 100 metara kvadratnih sa sistemom za navodnjavanje čiju su montažu tokom prethodnih pet dana izvršila stručna lica angažovana od strane ove organizacije.

Plastenici su u saradnji sa opštinskim Odjeljenjem za privredu, poljorpivredu i društvene djelatnosti dodijeljeni porodicama koje se bave poljoprivredom, a imaju više djece ili su imale velike štete tokom majskih poplava.

Plastenici su dodijeljeni samohranoj majci sa četvoro djece Milani Maksimović, porodicama Mileta Vujeviću sa 10 djece, Fadila Nukića sa petoro djece, Gordane Simanić, Gorana Jovanovića i Alekse Lazarevića koji imaju po troje djece, te Fadilu Nukiću i Branku Stojanoviću kojima su majske poplave pričinile štetu, a čije su porodice takođe višečlane.

Vrijednost jednog plastenika je oko 3.500 KM.

Načelnik odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović izrazio je zahvalnost na izuzetno vrijednoj donaciji.

„Ovo je četvrta po redu značajna pomoć „Vorld vižna“ od majskih poplava stanovnicima zvorničke opštine. Prethodno su donirali 40.000 KM za izgradnju uništenog puta u mjesnoj zajednici Petkovci, kao i 144 prehrambenih, higijenskih i bebi paketa, te po 10 tona sjemenske pšenice i mineralnog đubriva. Ne samo da se radi o izuzetno vrijednim i značajnim donacijama, nego ova organizacija projekte pomoći od ideje do završetka, veoma brzo i efikasno realizuje. U našoj opštini prisutni su desetak godina i uglavnom su finansirali projekte u oblasti obrazovanja .“

Sva domaćinstva kojima su dodijeljeni plastenici dobila su i sjemenski materijal (kupus, spanać, rotkvice, luk i salatu) kojim se plastenici mogu odmah i u cjelosti zasijati.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se