9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Vihor sa desnog krila: Valentina Šakotić fudbalerka „Radnik Bumeranga“ i reprezentativka BiH

ZVORNIK – Valentina Šakotić iz Donjeg Šepka, od malena se bavi fudbalom, a sa 18 godina već je stigla do dresa seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Članica je ekipe „Radnik Bumerang“ iz Bjeljine, koja se uspješno takmiči u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Pored fudbala bavila se i karateom i stigla do crnog pojasa. Ipak joj je draža najvažnija sporedna stvar na svijetu, a talenat i uporani rad su garancija da će najpraviti uspješnu karijeru

– Otkakao znam za sebe gledala sam kako igraju stariji dječaci na igralištu mjesnog kluba Napredak u Donjem Šepku, onda povremeno i igrala u petlićima u ekipi sa dječacima. Kako sam stasavala moja ljubav prema fudbalu je rasla, pa sam prije dvije godine postala članica premijer ligaša iz Bjeljine. Imamo odlične uslove za trenig i takmičenje, a sve zasluge za rad kluba pripadaju Borisu Stanišiću, vlasniku „Etno sela Stanišić“, na čijem terenu treniramo i igramo utakmice, rekla nam je Šakotićeva.

Valentina igra na mjestu desnog krila i desnog bočnog igrača, a zasluge za njen fudbalski razvoj pripadaju treneru Draganu Jevtiću.

[quote color=“#000000″ bgcolor=“#d6d6d6″ arrow=“yes“ align=“right“]Valentina Šakotić je učenica srednje farmaceutske škole u Loznici. Trenira svakodnevno po nekolko sati, a uzori su joj Kristijano Ronaldo i od djevojaka Aleksa Morgan. Dosadašnjim igrama zavrijedila je da bude izabrala za jednu od najperspektivnijih sportistkinja Zvornika.[/quote]

– Valentina je jedna od naših najboljih fudbalerki. Veoma je talentovana i ambiziozna pa očekujem da će da napravi veomu uspješnu domaću i internacionalnu karijeru, rekao nam je Jevtić.

Šakotićeva je do sada nastupala devet puta za reprezentaciju Bosne i Hercegovine do 19 godina i odigrala kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Protiv ekipe Rumunije bila je strijelac jednog gola.

– Moj najveći uspjeh do sada je nastup za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Proteklog vikenda smo igrale prijateljsku utakmicu sa reprezentaciju Srbije u Staroj Pazovi i izgubile sa 0:1. Mislim da smo bile ravopravne ali nismo iskristile svoje šanse, rekla je Šakotićeva.

                                       Drago Gajić

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se