18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Srpkinja se sa djetetom u naručju bacila sa zgrade u Gracu

Svetlana P, rodom iz Srbije, bacila se juče, držeći svoju petogodišnju kćerku Jasminu u naručju, sa trećeg sprata jedne stambene zgrade u Gracu, pišu austrijski mediji.

One su sa teškim povredama prebačene u Pokrajinsku bolnicu u Gracu i život im je u opasnosti, prenosi Blic.

Zoran P, sin Svetlane i polubrat Jasmine, pozvonio je juče oko 15:20 na Svetlanina vrata. Čuo je kako njegova polusestra zove mamu da otvori, ali nije ni slutio da je u tom momentu počela prava drama. Svetlana je u tom momentu zgrabila djete i skočila kroz prozor!

Dragan P, 23-­godišnji brat­ blizanac Zorana, bio je u to vrijeme na kursu Zavoda za zapošljavanje. Do majčinog stana u Ulici Andreasa Hofera došao je oko 18 časova. Za austrijske medije pokušao je da pronađe objašnjenje za majčin čin:

„Sve je počelo pre oko pola godine. Moja majka je još tada htela sa Jasminom da skoči kroz prozor. Uspeo sam da je sprečim u poslednjem momentu“, kaže Dragan P. za Kronen Zajtung.

Nakon prvog pokušaja samoubistva, Svetlana je neko vrijeme bila na terapiju na klinici u Gracu.

„Posle terapije je izgledalo da je sve u redu“, kaže Dragan.

„Majka je imala paničan strah od svog bivšeg muža, Jasmininog oca, koji sada živi u Gornjoj Austriji“, izjavio je Zoran. Osim toga, majka je bila utučena i činjenicom da je mala Jasmina morala na nekoliko operacija srca.

Sa ulice niko nije vidio skok majke sa kćerkom. Jedan prolaznik je čuo zapomaganje. Pozvao je telefonom pomoć, koja je stigla poslije nekoliko minuta.

Prema policijskom izvještaju, Svetlana i Jasmina su bile svjesne poslije pada, mogle su da razgovaraju sa spasiocima, ali imaju povrede opasne po život. Ako prežive, biće to zato što su pale na meko tlo, na mali travnjak pred zgradom.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se