18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Sraman potez Federera

Rodžer Federer je iznevjerio svoje navijače ali i tenis kao sport odbijajući da igra finalni duel na završnom Mastersu u Londonu, piše ’Eurosport’.

Kolumnista Eurosporta Aleks Čik okarakterisao je Federerov potez sramnim, rekavši da je Švajcarac odustao od finala jer je uvidio da ne može da pobjedi.

„Jednostavno, ne mogu da se takmičim na ovom nivou sa Novakom“, citirao je autor Federera.

„On je u stvari želio da nam kaže da se povukao jer nije mogao da pobjedi. Ali, ovde se radi o najvažnijem turniru pored četiri Gren slema, turniru na kojem je osvojio više od milion dolara plasmanom u finale. On se žalio ne zato što ne može da igra, već zato što ne može da pobjedi“, piše Čik.

Dodaje se da većina sportista u parktično svim sportovima trpe bol, pa je zbog toga ova odluka Federera neprihvatljiva, prenosi B92.

„Da li neko sumnja da Federer neće izaći na megdan Francuskoj u finalu Dejvis kupa? Naravno da ne. I kako će se navijači koji su u Londonu platili skupe karte osjećati ako ga vide da podiže trofej Dejvis kupa? Federer je veličina tenisa, čovjek koji je postavio standarde. Prošle večeri nije bio na tom nivou. Trebalo bi da ga bude sramota“, stoji u zaključku.

Novak Đoković trijumfalno je okončao 2014. godinu, a Federeru i Vavrinki ostaje finale Dejvis kupa u koje ulaze poslije burnih dešavanja u polufinalu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se