15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Šešelj stigao u Beograd

BEOGRAD – Lider Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislav Šešelj stigao je danas u Beograd, nakon 12 godina provedenih u haškom pritvoru bez izrečene presude. Šešelj je u 12.55 časova na beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ stigao iz Holandije redovnim letom iz Amsterdama.

Lidera SRS-a su na aerodromu dočekali porodica, partijsko rukovodstvo i članovi stranke, mnogobrojni simpatizeri, koji su ga pozdravili ovacijama, kao i brojne novinarske ekipe.

Vojislav Šešelj u avionu
Vojislav Šešelj u avionu

Veliki broj simptatizera nosio je zastave SRS i sa likom Šešelja. Pojedini ljudi su držali ikone i zastave Srbije ili bili obučeni u majice sa likom Šešelja i natpisom „Šešelj, srpski junak“.

Pojedini srpski portali su direktno, preko, GPS mape, prenosili kretanje aviona u kojem je Šešelj.

Sudsko vijeće Haškog tribunala ranije je donijelo odluku da Šešelj bude privremeno pušten na slobodu, zbog lošeg zdravstvenog stanja, jer su mu konstantovane metastaze na jetri.

Radikali će miting dobrodošlice Šešelju organizovati u subotu, 15. novembra, u 12.00 časova na beogradskom Trgu republike.

Šešelj će, po povratku u Srbiju, morati da bude podvrgnut ljekarskim pregledima da bi se ustanovilo njegovo trenutno zdravstveno stanje.

Šešelju je u Hagu suđeno kao jednom od učesnika u „zajedničkom zločinačkom poduhvatu, s ciljem trajnog uklanjanja nesrpskog stanovništva sa trećine teritorije Hrvatske, iz većeg dijela BiH, kao i iz dijelova Vojvodine“.

Lider radikala, koji je od trenutka kada je februara 2003. dobrovoljno otišao u Hag, smršao je 27 kilograma.

Prije odlaska u Hag je poručio da ide tamo da bi pobijedio ovaj sud.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se