18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Šarović: Šešeljev povratak odgođen zbog Rame

BEOGRAD – Zamjenik predsjednika SRS Nemanja Šarović danas je demantovao tvrdnju potpredsjednika Vlade Srbije Rasima Ljajića o zdravstvenim razlozima odgađanja povratka lidera radikala Vojislava Šešelja u Beograd, ističući da je to učinjeno zbog posjete premijera Albanije Edija Rame.

Šarović je naveo da je netačna izjava Ljajića, koji je i šef Nacionalnog savjeta za saradnju sa Haškim tribunalom, da je ljekarski tim zatražio da Šešeljev povratak bude odgođen za još jedan dan, kao i da se „Šešelj saglasio sa zahtjevom ljekara“.

Zamjenik predsjednika SRS-a istakao je da sa Šešeljem niko iz Haškog tribunala, bilo od ljekara ili sekretarijata, nije čak ni razgovarao o tome kada će se vratiti u Beograd, pa se samim tim Šešelj nije mogao saglasiti sa novim odgađanjem povratka u Srbiju, niti bi to prihvatio.

„Netačno je da je Vojislavu Šešelju neophodna bilo kakva operacija kako bi bio u stanju da se vrati u Beograd. Takođe, netačno je da je povratak odgođen radi prevođenja medicinske dokumentacije kako je najpre saopštio Rasim Ljajić“, saopštio je Šarović.

On je naglasio da su sve tehničke procedure potrebne za Šešeljevo napuštanje Pritvorske jedinice UN završene u petak, 7. novembra, od kada njegov povratak ne zavisi od njega, već isključivo od volje Tribunala i Vlade Srbije.

„Prema informacijama kojima raspolažemo i onome što je rečeno Vojislavu Šešelju, jedini razlog što predsednik SRS i dalje robija u Haškom tribunalu je zahtev Beograda da ne bude vraćen u Srbiju dok se ne završi poseta Edija Rame, predsednika Vlade Albanije“, rekao je Šarović.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se