14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Pravoslavnu crkvu u Australiji pretvorili u džamiju

MELBURN – Sala crkve Svetog arhiđakona Stefana u oblasti Kizboro, u australijskom gradu Melburnu, pretvorena je u džamiju, a pravoslavne ikone u njoj prekrivene su zastavama i relikvijama karakterističnim za islamsku religiju.

Prema tvrdnjama srpskih vjernika iz Australije koji su fotografisali crkvu i slike poslali vođi srpskog ogranka moto-bratstva Noćni vukovi Saši Saviću, vladika Irinej Dobrijević i sveštenik Čedomir Videkanić izdali su na korišćenje crkvene prostorije pakistanskim i avganistanskim islamskim vjernicima.

– Ovo je nečuven skandal. Naše ikone i svetinje prekrili su svojim zastavama i relikvijama. Na apel naše braće iz Australije, dižem glas protiv ovakvog neverovatnog postupka sveštenstva SPC – izjavio je Savić.

To nije prvi put da su postupci i ponašanje vladike australijskog Irineja nedostojni jednog velikodostojnika SPC. Neki mediji su 2008. zabilježili njegov ispad prilikom sječenja slavskog kolača u crkvenoj školi „Sveti Sava“ u Melburnu, kada je šutirao crkvene relikvije i bjesnio, nezadovoljan što se tadašnji domaćin slave uhvatio za slavski kolač kada ga je vladika sjekao.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se