15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

POTVRĐENO: Šešelj sutra dolazi u Srbiju

Predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju s Haškim tribunalom i potpredsjednik vlade Srbije Rasim Ljajić potvrdio je da bi Vojislav Šešelj sutra trebalo da dođe iz Haga i da povratak lidera radikala ne može da destabilizuje vladu i Srbiju.

Ljajić je u Jutarnjem programu TV Pink rekao da će danas biti poznat termin dolaska Šešelja, koji će doputovati redovnim letom i da će država obezbijediti avionsku kartu.

Predsjednik Nacionalnog saveza za saradnju sa Haškim tribunalom je podsjetio da je utorak dan povratka lidera radikala, koji je dogovoren između ljekara pritvorske jedinice Haškog tribunala i samog Šešelja.

Ljajić je podsjetio da je sve bilo spremno da on dođe u petak, ali da je dogovoren taj okvirni rok do utorka, zbog preporuke ljekara i prevoda medicinske dokumentacije na srpski jezik.

On je istakao da je riječ o presedanu, jer Šešelju 12 godina nije izrečena presuda i dodao da je cilj u Haškom tribunalu „izlazak iz ćorsokaka u ovom postupku“.

Ljajić je kazao da je cilj u Haškom tribunalu da se iskoristi situacija vezana za bolest Šešelja, da lider radikala izađe iz Haga i dočeka presudu, kakva god ona bila, u Beogradu, a ne u Hagu i da bi tek potom bio pozvan na dan ili dva, kada bude izricanje presude.

Ljajić je ocijenio da se vlada ponašala krajnje profesionalno i korektno u ovom postupku, kao i u slučaju drugih pritvorenika i dodao da je u konkretnom slučaju urađeno sve što je potrebno i da su date potrebne garancije.

Predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju sa Haškim tribunalom je dodao da će danas biti donijeta i saopštena odluka vezana za još jednog pritvorenika, koji je bolestan i koji treba da se liječi.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se