15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Pomoć bugarske vlade opštini Zvornik

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik, Zoran Stevanović potpisao je danas sa ambasadorom Republike Bugarske u BiH, Angelom Angelovim Sporazum o dodjeli nepovratne finansijske pomoći za rehabilitaciju puteva oštećenih usled poplava i klizišta u zvorničkim mjesnim zajednicama Kozluk, Malešić i Klisa.

Sporazumom se Opštini Zvornik dodjeljuje 50.000 KM za finansiranje radova čiji će početak biti ozvaničen do 10. decembra ove godine uz prisustvo ambasadora Angelova, a čiji će rok za završetak biti 10 dana.

Ovim projektom biće sanirana oštećenja na putevima Kozluk – Malešić, Malešić – Klisa i klizište na putu za Pantiće, u ukupnoj dužini od oko 8 kilometara.

Načelnik Stevanović je, zahvalivši se na vrijednoj novčanoj pomoći, podsjetio da su ovogodišnje poplave i klizišta nanijele ogromnu štetu u zvorničkoj opštini, a za čiju sanaciju je svaka pomoć dobrodošla.

– Naročito nam je bitno da osposobimo oštećene putne komunikacije, zbog čega i jesmo kandidovali ove projekte za ovu vrstu donatorskih sredstava – rekao je Stevanović.

Ambasador Angelov boravio je u opštini Zvornik 1. oktobra ove godine kada je, između ostalog, razgovarao sa načelnikom Stevanovićem i o poplavama koje su se desile u maju i avgustu.

Tada je rekao da je Bugarska Vlada donirala određena sredstva na Donatorskoj konferenciji u Briselu, te da je u Zvornik došao kako bi se upoznao sa prioritetnim projektima i nakon toga odlučili o pomoći kako bi se ublažile posljedice nakon poplava.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se