23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Petko Drakulić: Nisam pisao nikakve komentare, ta djeca mogu biti moji unučići

Petko Drakulić, nastavnik tehničkog obrazovanja koji je dobio otkaz u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Zvorniku zbog komentara koje je pisao učenicama na Fejsbuku, za Klix.ba je rekao da to nije njegov profil i da on nije pisao nikakve komentare.

Podsjećamo, juče su svi portali prenijeli vijest o nedoličnom ponašanju nastavnika iz Laktaša, koji je u školi u Zvorniku radio do 1. oktobra, kada je dobio rješenje o otkazu ugovora o radu.

„Za mene je juče bio šokantan dan. Ja nisam takav čovjek i to nije moj profil. Ja od 2008. godine na taj Fejsbuk profil nikada nisam ušao. Moje dijete mi je to napravilo dok sam živio u Holandiji i više nikad nisam ušao na Fejsbuk“, rekao je Drakulić.

Opisao je da mu je u školi u kojoj je radio bilo fino. Sa kolegama i direktorom je imao korektan odnos, ali je dobio otkaz.

„Dobio sam otkaz i nemam od čega da kupim hljeb. U školi sam imao ugovor na određeno vrijeme i bilo mi je fino, a jedan dan me direktor pozvao na razgovor i ja sam rekao da je to za mene šokantno i da taj dan ne mogu raditi. Rekao mi je da idem kući, da se odmorim. Sutradan sam došao i uručen mi je otkaz“, prisjetio se Petko Drakulić.

Na naše pitanje da li sumnja na nekoga, ovaj nastavnik tehničkog obrazovanja nam je rekao da to „operateri trebaju utvrditi“, te da on ne zna pod čijom je šifrom pisano.

Dodao je da svoju nevinost može dokazati sviješću da to nije uradio, jer toj dječici može biti deda.

„Ja imam 53 godine, a to su djeca od 12-13 godina. Šta vam je ljudi. Potičem iz fine, časne i sirotinjske porodice, to je van svake pameti. Prvog oktobra sam dobio otkaz i ne znam šta sad da radim“, zabrinuto je rekao Drakulić.

On je juče otišao u policijsku stanicu u Laktašima i rekao da nikada nije doživio ovakav šok i toliki broj poziva.

„U policiji su mi rekli ako tu nema ništa da se ne trebam sekirati i ako dobiju bilo kakvu prijavu da će me pozvati. Ne mogu ni ući na taj profil, a sumnjam na odraslu osobu, nekoga ko je zavidan i ljubomoran. Ta djeca mogu biti moji unučići, mogu proći kroz školu i dobiti samo pohvale od te djece. Radio sam prije rata u Hrvatskoj, pa sam bio u Holandiji, našao posao i sad se sve ovo izdešavalo. Moja kćerka studira u Holandiji, dijete plače, brine se…“.

O validnosti svoje diplome nam je rekao da ima dokaz od suda da je njegova diploma ispravna i da o tome nema nikakve polemike.

„Ja stvarno ne znam živ šta da radim, porodica je u šoku, izludjet ću“, kazao nam je Drakulić na kraju razgovora.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se