15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Opština Zvornik omogućava besplatno savjetovanje prezaduženim građanima

ZVORNIK – Opština Zvornik omogućiće prezaduženim građanima uslugu besplatnog finansijskog i pravnog savjetovanja kroz istoimeni projekat koji provodi u partnerstvu sa IFC-om, Evropskim fondom za Jugoistočnu Evropu, Švajcarskim državnim sekretarijatom za ekonomske poslove i Udruženjem za odgovorno upravljanje ličnim finansijama „U plusu“, saopšteno je iz Opštine Zvornik.

Finansijsko i pravno savjetovanje je namijenjeno licima koja nisu u mogućnosti da redovno otplaćuju kreditna dugovanja u jednoj ili više finansijskih institucija.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović pozdravio je Projekat za besplatno finansijsko i pravno savjetovanje i izrazio zadovoljstvo što će građanima zvorničke opštine biti pružena ovakva vrsta usluge.

– Mi ćemo na ovaj način, savjetodavno, onim prezaduženim građanima ponuditi jednu novu vrstu usluge i tako im se, i u tom dijelu poteškoća sa kojim se susreću, naći pri ruci – rekao je Stavanović.

U kancelariji će raditi dva radnika iz reda zaposlenih u Opštinskoj upravi koji su obučeni da kao savjetnici pružaju usluge građanima. Savjetnici će sa licima koja im se obrate sagledati njihovu cjelokupnu finansijsku situaciju i zaduženost, predložiti opcije koje su prilagođene konkretnom slučaju, pojasniti prava koja zaduženi građanin ima, po potrebi kontaktirati finansijske institucije, a sve sa ciljem da se zajedno dođe do rješenja problema.

Savjetnici će raditi u kancelarija 40a koja se nalazi na spratu zgrade Opštine Zvornik, utorkom i četvrtkom od 13:00 do 15:00 časova, a svima koji se obrate za savjet zagarantovana je apsolutna diskrecija.

Zvaničan početak rada planiran je početkom decembra, a zainteresovani građani informacije mogu dobiti putem telefonskog broja 066/260-811.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se