12 C
Zvornik
25. април 2024.

Očuh osumnjičen da je ubio dvogodišnje dijete

KAKANJ – Pripadnici MUP-a ZDK uhapsili su muškarca V. S. iz Kaknja zbog sumnje da je nanio smrtonosne povrede dvogodišnjem djetetu.

Kako portal Klix.ba saznaje, V. S. je očuh djeteta.

Dijete je usljed nanošenja teških tjelesnih povreda preminulo u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Prema prvoj policijskoj prijavi od Službe hitne medicinske pomoći u Kaknju, u utorak je u pratnji osoba V.S. i S.N., dovezeno dijete s povredama, koje je navodno zadobilo prilikom pada na betonsku podlogu u dvorištu kuće, objavila je Fena.

Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK-a izdao je naredbu da policijski službenici utvrde činjenice i okolnosti pod kojim je došlo do povređivanja djeteta, a pregledom spornog dvorišta nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na mjesto pada, niti su kroz obavljene razgovore utvrđeni svjedoci događaja.

U srijedu, 5. novembra, dežurna služba Policijske stanice Kakanj je obaviještena od medicinskog osoblja Kantonalne bolnice Zenica da je dijete S.A. preminulo usljed zadobijenih povreda, a dežurni kantonalni tužilac je naložio obdukciju radi utvrđivanja vrste i načina nastanka povreda koje su uzrokovale smrtnu posljedicu.

U prosekturi Kantonalne bolnice Zenica izvršena je obdukcija tijela smrtno stradalog kojom je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti, uzrokovanoj subduralnim krvarenjem.

Nakon izvršene obdukcije i drugih poduzetih mjera došlo se do operativnih podataka da konstatovane povrede nisu posljedica pada nego mogućeg fizičkog zlostavljanja.

Policijski timovi su, u skladu s uputama i nalozima dežurnog tužioca, preduzeli mjere i radnje na rješavanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela, nakon kojih su u Kaknju lišene slobode dvije osobe.

Istražne radnje u ovom slučaju su u toku.

Inače radi se o osobi koja je već prijavljivana zbog nasilja u porodici, piše Klix. Prema nezvaničnim informacijama, V .S. i S. N. su živjeli u vanbračnoj zajednici.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se