1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Obračun na nastupu Šake Polumente

ISTOČNO SARAJEVO – Četiri osobe povrijeđene su juče u zoru u tuči i pucnjavi ispred noćnog kluba „Bakus“ u Istočnom Sarajevu u kojem je nastupao poznati folk pjevač Šako Polumenta.

U obračunu su najteže prošli Benjamin Mujagić (20) i Senaid Mujić (31) iz Sarajeva koji su životno ugroženi i nalaze se na liječenju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Njima su u tuči nanesene teške povrede nožem.

Teško su povrijeđeni i Dragiša Kenjić (31) i Bojan Ninković iz Istočne Ilidže. Oni su poslije obračuna prevezeni u bolnicu Kasindo u Istočnom Sarajevu. Izvor blizak istrazi je rekao da je Kenjić ranjen u nogu hicem iz vatrenog oružja, a da Ninković ima povredu glave od udaraca tvrdim predmetom. Kenjić i Ninković, međutim, nisu u životnoj opasnosti.

Tuči i pucnjavi prethodila je svađa četvorice mladića, koji su zajedno bili u kafiću. Prema nezvaničnim informacijama, Kenjić i Ninković rade u obezbjeđenju u klubu „Bakus“.

– U klubu je izbila svađa, a nakon toga su izašli napolje i započela je tuča. Tokom tuče je najvjerovatnije Mujagić izvukao pištolj i zapucao. Ninković ili Kenjić je imao nož i došlo je do krvavog obračuna – rekao je izvor blizak istrazi.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je ispred kluba pretresla Mujagićev „audi A6“ u kojem su pronađeni pištoljski meci, zbog čega istražioci i sumnjaju da je on koristio oružje, piše Glas Srpske.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo je saopšteno da je policiji u nedjelju u 4.40 časova prijavljeno da je ispred kluba „Bakus“ u ulici Vojvode Radomira Putnika došlo do tuče i da ima povrijeđenih.

– Policija je utvrdila da je B. M. iz Sarajeva izboden nožem u leđa, a njegov sugrađanin S. M. ima povrede leđa i grudnog koša koje su takođe nanesene nožem. Treći povrijeđeni je D. K. iz Istočne Ilidže koji je zadobio povredu noge vatrenim oružjem, a četvrti njegov sugrađanin B. N. koji ima povrede glave – navodi se u saopštenju CJB Istočno Sarajevo i dodaje da zbog istrage ne mogu otkrivati detalje.

Dodali su da je policija saslušala više svjedoka i gostiju kluba s ciljem utvrđivanja okolnosti pod kojima je došlo do tuče i pucnjave.

Gosti su ispričali da u klubu nisu primijetili svađu, a da su shvatili da se nešto događa kada su čuli pucanj.

– Tek tada sam shvatio da se nešto dešava. Izašao sam van i vidio nekoliko mladića kako se tuku. Ubrzo je stigla policija i Hitna pomoć koja ih je odvezla. U „Bakus“ izlaze i mladi iz FBiH i iz Istočnog Sarajeva. Uvijek ih bude pola-pola, ali nikada do sada nije bilo problema – kazao je jedan od gostiju kluba „Bakus“.

Borba za život

U sarajevskoj bolnici su rekli da je zdravstveno stanje Benjamina Mujagića i Senaida Mujića izuzetno teško i da su obojica životno ugroženi.

– Pacijent B. M. primljen je s višestrukim ubodima oštrim predmetom u predjelu grudnog koša i teškim krvarenjem. S. M. ima višestruke ubode u predjelu grudnog koša i hematom na mozgu. Oba pacijenta su životno ugrožena i ljekari im se bore za život – izjavila je portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Muamera Šehić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se