12 C
Zvornik
20. април 2024.

Naprednjaci preuzeli vlast u Malom Zvorniku, neizvjesno ko će biti novi predsjednik Opštine

Dragan Bogićević (SPS), predsjednik opštine Mali Zvornik tokom sjednice Skupštine opštine podnio je neopozivu ostavku, uz zahtjev za vraćanje odborničkog mandata.

On je preduhitrio namjeru novoformirane skupštinske većine da mu izglasa nepovjerenje, piše Blic.

– Četiri odbornika SPS su bez ikakve konsultacije sa Opštinskim odborom čiji sam predsednik, prešla na stranu koju predvodi SNS i podržala njihov predlog o izglasavanju nepoverenja, a samim tim formirali skupštinsku većinu. Na prvoj sednici odbora, u četvrtak, oni će biti isključeni iz partije – potvrdio je Bogićević.

Posle dvije skupštinske pauze, na predlog grupe odbornika Skupština se izjasnila o smjeni predsjednika Skupštine Milana Todorovića i formiranju nove vladajuće koalicije.

Novi predsjednik SO Mali Zvornik je Borivoje Radić (DSS), a povjerenje je ukazano i zamjeniku predsjednika SO Radovanu Tadiću (SNS).

Skupštinsku većinu formiralo je 19 odbornika, osam iz SNS, veći dio dosadašnje odborničke grupe SPS sa pet odbornika, DSS i SRS sa po tri odbornika.

Odbornici su nešto prije 17 sati otišli na još jednu pauzu posle čega će biti nastavljeno maratonsko zasjedanje. Ko će biti novi predsjednik opštine još je neizvijesno.

foto:Mali Zvornik – Internet novosti

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se