18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Može li brak da opstane bez seksa?

Bez obzira na današnju rutinu, žurbu i stres, kada nestane seksa u braku, vrijeme je da se ozbiljno pozabavite tim pitanjem.

Naravno, postoje i opravdani razlozi zašto dolazi do smanjenja ili prestanka seksualnih odnosa, kao što su na primjer, rođenje djeteta, briga za bolesne roditelje, stresan posao, bolest i slično. To je potpuno normalno i očekivano u takvim situacijama.

Međutim, kada je sve normalno, a seks izostaje, vrijeme je da to promijenite. Suočite se s tim, porazgovarajte i prihvatite činjenicu da vam to mnogo utiče na brak, prenosi 24 sata.rs.

Skriveni razlozi

Često se u pozadini ovakvih problema nalazi i mnogo drugih razloga. Najčešće su to nezadovoljstvo, prestanak želje, manjak strasti, nedostatak vremena i odsutnost. Sve to dovodi do fizičke i emocionalne udaljenosti između dvije osobe, a ključ svega je rješavati probleme kako dolaze i tamo gdje jesu, a ne da ih stavljate pod tepih.

Navike

Kao i svi, i vi imate svoje navike. I to je normalno. Ali, razmislite o onima koje možete promijeniti kako biste više vremena posvetili svom partneru i kako biste to vrijeme što kvalitetnije proveli. Primjera radi, normalno vam je da provedete veče ispred televizora gledajući omiljenu seriju? Radije posvetite to vrijeme svom dragom, učinite nešto za oboje. Jednostavno, budite sa njim, ne držite se strogo svojih načela i navika baš svaki dan.

Dodiri

Zbližite se fizički tako što ćete se često dodirivati. Uhvatite ga za ruku, poljubite ga bez ikakvog povoda i zagrlite ga. Provodite vrijeme zajedno. Bilo s djecom, bilo sami. Upoznajte se ponovo i podstaknite u vama tu iskru koja je možda nestala.

Flert

Ko kaže da flert u braku nije potreban, itekako je poželjan. Nemojte da se ustručavate da date kompliment jedno drugome, namignete, pošaljete sms poruku primamljivog sadržaja i slično. Takve stvari svima puno znače, a sve to dovodi do boljeg seksualnog života.

Razgovor

Na kraju, ako ništa od navedenog ne uspije, razmislite o tome da kontaktirate treću osobu, to jest profesionalca koji će vam pomoći u rješavanju problema. Vješt bračni terapeut će vam pomoći da otkrijete pozadinu problema i podstaknuti rješenja za vaš seksualni život, ali i brak.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se