-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Mjenja se Regulacioni plan užeg urbanog područja grada Zvornika

ZVORNIK – Na današnjem 15. po redu skupštinskom zasijedanju donesena je Odluka o pristupanju izmjeni dijela Regulacionog plana užeg urbanog područja grada Zvornika, saopšteno je iz Opštine Zvornik.

Načelnik odjeljenja za prostorno uređenje Boško Kojić rekao je da je izmjene inicirala grupa građana i pravnih lica koji se susreću sa problemima prilikom sprovođenja prostorno-planske dokumentacije odnosno pribavljanja građevinskih dozvola.

– Sagledali smo naš postojeći Regulacioni plan i utvrdili da na određenim lokacijama postoji potreba usklađivanja sa Urbanističkim planom Zvornik 2020, kao planom višeg reda. Uočeno je i da postoji potrebe za detaljnijim sagledavanjem pojednih dijelova Plana radi adekvatnijeg korištenja raspoloživog prostora i postojećeg graditeljskog fonda sa ciljem iznalaženje kvalitenijih prostorno-planskih rješenja prilagođenih planovima i potrebama grada Zvornika – kaže Kojić.

Zasjedanje Skupštine opštine Zvornik
Zasjedanje Skupštine opštine Zvornik

Na osnovu inicijativa građana trenutno je predmet izmjene devet lokacija na području grada gdje se vrši izmjena i usklađivanje plana sa planom višeg reda. Omogućeno je i ostalim zainteresovanim pravnim i fizičkim licima koji imaju namjeru da grade ili rekonstruišu objekte u okviru užeg urbanog područja grada Zvornika, da dođu u prostorije ovog odjeljenja i sagledaju postojeća prostorno planska rješenja, te da ako postoji stvarna i opravdana potreba, podnesu inicijativu za izmjenu konkretnog dijela Plana.

Sve to će moći da urade do izrade prve faze izmjene Plana, odnosno izrada Prednacrta plana.

– I mi ćemo, kao lokalna uprava, sagledati i neke naše potrebe, odnosno potrebe za izmjenu i usklađivanje Plana, kako bi Regulacioni plan načinili što sprovodljivijim– rekao je Kojić.

Zainteresovana pravna i fizička lica u naredna dva mjeseca moći će u prostorijama opštinskog odjeljenja za prostorno uređenje da pogledaju šta je predviđeno na njihovim lokacijama i da podnesu inicijative, dok je rok za izradu izmijene dijela Regulacionog plana 12 mjeseci od dana izbora nosioca izrade plana.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se