18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Ljubić: Savez SDA, DF, SDS, PDP i NDP nema kapacitet ni za jedan nivo vlasti

SARAJEVO – Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora Božo Ljubić izjavio je da se savez SDA, DF, SDS, PDP i NDP ne može nazvati koalicijom jer nema kapacitet za donošenje odluka ni na jednom nivou vlasti.

Ljubić je ocijenio da je riječ o „sporazumu dvojice bez trećeg, ali u ime i trećeg“.

Prema njegovim riječima, pristup u kojem relativni pobjednik u bošnjačkom narodu bira slabijeg partnera iz srpskog naroda, ignorišući apsolutnog pobjednika iz hrvatskog naroda, ne samo da je neprihvatljiv za Hrvate već je štetan za izgradnju povjerenja i za stabilnost BiH.

Ljubić je za Hrvatski medijski servis istakao da su cinične poruke da se legitimni predstavnici Hrvata mogu pridružiti ovom sporazumu, te da im se daju sve pozicije koje ustavima pripadaju Hrvatima.

Izjave predstavnika političkog Sarajeva da je za funkcionisanje koalicije na nivou BiH potpuno nevažno ko će biti većina u Republici Srpskoj, upozorava Ljubić, nosi u sebi zabrinjavajuću poruku i pitanje.

„Znači li to odricanje od entiteta Republika Srpska, pretvaranje entiteta Federacija BiH /FBiH/ u entitet pod dominacijom većinskog naroda, odnosno redukciju države na dio s kojim se može apsolutno upravljati iz Sarajeva? To definitivno nije moguća BiH i korak u tom smjeru ne mogu okarakterisati odgovornom politikom“, naglasio je Ljubić.

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora upozorio je da je izborni rezultat stranaka okupljenih oko HNS-a takav da bez legitimnih predstavnika Hrvata neće biti moguće utemelji vlast ni na jednom nivou.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se