4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Kavasakijem prevozili kilogram marihuane

BANJALUKA – Blagoje Riđešić i Aleksandar Bubnjević uhapšeni su zbog sumnje da su moticiklom pokušali da prevezu oko kilogram marihuane iz Banjaluke prema Gradišci.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je došla do informacija da će određene osobe u utorak uveče pokušati da prevezu drogu.

– Zbog toga policija je u blizini „Voćarprometa“ postavila policijsku blokadu i sa dva automobila blokirala put. Međutim, kad su Riđešić i Bubnjević vidjeli policiju pokušali su da probiju blokadu i udarali su u policijske automobile – istakao je naš izvor.

Prema njegovim riječima, oni su motociklom i nogama udarili u policijska vozila i manje ih oštetila i pokušali da pobjegnu, ali hrabrom i spretnom reakcijom policajaca su savladani i uhapšeni, prenosi Glas Srpske.

– Na ovome neće biti završena istraga. Policija nastavlja da provjerava gdje su nabavili marihuanu i kome su je namjeravali prodati, zbog čega se uskoro mogu očekivati nova hapšenja – pojasnio je naš izvor. Dodao je da je vrijednost zaplijenjene droge, ako bi se prodavala na gram, oko 10.000 maraka.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da su u utorak oko 22 časa na magistralnom putu u Banjaluci pokušali da zaustave motocikl „kavasaki“.

– Policija je imala informacije da vozač prevozi drogu, zbog čega su ga pokušali zaustaviti. Međutim, vozač motora se oglušio o policijsko naređenje i pokušao pobjeći. On je tom prilikom oštetio i dva vozila MUP-a RS – rekli su u policiji. Nakon hapšenja policija je utvrdila da je motocikl vozio Trebinjac Riđešić, a kao suvozač sa njim je bio Banjalučanin Bubnjević.

– Kod njih je pronađen kilogram marihuane i drugi predmeti koji se mogu povezati sa krivičnim djelom – istakli su u policiji i dodali da je juče obavljeno i nekoliko pretresa na više lokacija u Banjaluci. Poslije kriminalističke obrade oni su predati u nadležnost banjalučkog Okružnog tužilaštva koji će donijeti odluku o prijedlogu pritvora za njih.

– Uhapšeni se sumnjiče da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i napad na službena lica – potvrdili su u CJB Banjaluka.

U CJB Banjaluka su podsjetili da je za devet mjeseci u ovoj godini podneseno 32 izvještaja protiv više od 50 osoba zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotrebe opojnih droga.

– Zaplijenjeno je oko 650 grama heroina, 360 grama marihuane i 2,3 grama amfetamina i 468 stabljika indijske konoplje – rekli su u policiji.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se