18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Kako zaštititi životnu sredinu: Zapaženo izlaganje studenata iz Zvornika

Zapaženo izlaganje studenata iz Srpske na Prvoj međunarodnoj studentskoj konferenciji /FISEK/ u Novom Sadu

ZVORNIK – U zgradi Univerziteta u Novom Sadu, od 14. do 16. novembra, održana je prva Međunarodna studentska konferencija koju je organizovalo Uduruženje za zaštitu životne sredine RIO iz Novog Sada. Tema je bila zaštita životne sredine, a učestvovali su studenti iz zemalja u okruženju – Zagreba i Osijeka u Hrvatskoj, Skoplja, Sarajeva i iz Republike Srpske.

Od studenata iz Republike Srpske bila je prisutna Dragana Stević iz Banja Luke i Marija Riđošić i Stefan Pavlović iz Zvornika.

– Organizatori su bili oduševljeni učešćem nas iz Republike Srpske. Imali smo prilike da razmjenimo iskustva u zaštiti životne saredine sa studentima iz drugih zelamlja. Tema mog rada je bila „Uticaj anjona i njihovih koncentracija na elektrolitičku degradaciju cijanidnih otpadnih voda“, a Stefanova „Crveni mulj i njegova primena u ulkanjanju polutanata iz vodenih sistema“.

Osim izlaganja radova i debate bila je organizovana i rasprava o zaštiti životne sredine na okruglom stolu. Mogu reći da im se svidjelo moje izlaganje i da sam pozvana da učestvujem na jednoj konferenciji koja će se održati u Zadru u aprilu iduće godine, rekla nam je Marija Riđošić, polaznik master studija na Tehnološkom fakultetu u Zvorniku i student generacija ne ovom fakultetu u prošloj školskoj godini.

Drago Gajić  

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se