14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Gradiška: Staricu usmrtio ubica iz Hrvatske?

GRADIŠKA – Staricu Smilju Opačić (82) usmrtio je ubica iz Republike Hrvatske kada ga je zatekla u krađi u njenoj kući, saznaje „Glas Srpske“.

– Velika je vjerovatnoća da je ubica iz Hrvatske, ali još utvrđujemo njegov identitet. Ako ove informacije budu potvrđene, očekujemo saradnju sa kolegama iz Hrvatske – pojasnio je naš izvor i dodao da policija za ubicom intezivno traga.

Inače, ubicu su snimile kamere video-nadzora u blizini kuće ubijene u Vidovdanskoj ulici u centru Gradiške. Policija sumnja da je motiv koristoljublje, jer je kod starice pronađen prazan novčanik. Naš izvor je dodao da je ubica u vrijeme kada je starica ubijena snimljen u njenoj ulici, ali da mu se ne vidi lice.

– Osoba istih karakteristika i isto odjevena snimljena je i u obližnjoj prodavnici. Tu je od radnice ukrao novčanik. Sumnjamo da je to ubica, a riječ je o osobi staroj oko 50 godina – kazao je izvor blizak istrazi.

Iz CJB Banjaluka juče je objavljen snimak osobe za koju se sumnja da je ubica. U policiji su rekli da mole građane ako prepoznaju osobu sa snimaka da odmah jave sve informacije na brojeve 122 ili 051/813-522.

Starica je pronađena mrtva u utorak u podrumu njene kuće. Utvrđeno je da je ubijena udarcima drvenom letvom po glavi. Pronađena je u lokvi krvi, a pored nje je pronađena i letva kojom je ubijena.

Prema nezvaničnim informacijama, ubica je najvjerovatnije u ponedjeljak uveče ušao u podrum Opačićeve kuće u kojoj je živjela sama.

– Sumnjamo da ga je ona tu zatekla u krađi i da je on brutalno pretukao drvenom letvom, koja je služila kao drška metle, a potom pobjegao. Tom prilikom ubica je uzeo ključ i zaključao podrum te pobjegao – rekao je naš izvor.

Starica je najvjerovatnije bila na meti ubice, jer je mislio da ima novac pošto je dobijala penziju iz Hrvatske, a svoj životni vijek provela je u Novoj Gradišci.

Starica je posljednji put viđena u ponedjeljak uveče oko 17 časova.

– Čistila je podrum, zatim je otišla do prodavnice, a poslije toga više nije viđena na ulici. Često je dolazila da kupi stvari, ali zbog starosti uvijek joj je neko nosio namirnice. Kada smo u utorak pokušali da joj uručimo stvari, nije se javljala, niti izlazila iz kuće. Pošto se nije pojavljivala, do stana je otišao njen prijatelj Ignjatije Kasagić, koji je imao ključ i pronašao je mrtvu – kažu sagovornici „Glasa Srpske“.

Vijest o ubistvu unijela je dosta nemira i straha među njenim komšijama.

Oni su ispričali da su je često viđali ispred kuće gdje je vadila vodu iz podruma. Potvrdili su da je često dolazila do prodavnice koja je udaljena nekoliko desetina metara od njene kuće.

– Ubistvo se desilo u centru grada, a ubica je mirno pobjegao. Strahujemo da se nešto slično ne ponovi – rekao je jedan od njenih komšija, javlja Glas Srpske.

Obdukcija

Obdukcijom tijela Smilje Opačić, koja je urađena u Zavodu za sudsku medicinu RS, utvrđeno je da su uzrok njene smrti teške povrede glave.

– Starica je imala višestruke povrede glave načinjene tupim predmetom. Može se zaključiti da je usljed tih povreda nastupila smrt starice – kazali su u Zavodu.

[mom_video type=“youtube“ id=“G-LydKrXTos“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se