9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Ekipa osnovne škole „Sveti Sava“ najbolja na Opštinskom takmičenju „Misli mine 2014“

ZVORNIK – Na Opštinskom takmičenju iz Programa upozoravanja na opasnosti od mina pod nazivom „Misli mine 2014“ najbolje znanje pokazala je ekia osnovne škole „Sveti Sava“ iz Zvornika. Drugo mjesto pripalo je ekipi škole „Nikola Tesla“ iz Pilice, treće predstavnicima škole „Jovan Cvijić“ iz Drinjače.

Četvrta ekipa je bila iz škole „Vuk Karadžić“ iz Roćevića, dok su peto mjesto podijelile ekipe škola „Desanka Maksimović“ iz Čelopeka i „Petar Kočić“ iz Kozluka.

Sekretar zvorničkog Crvenog krsta Dana Mićić rekla je da su učenici na takmičenju koje se odvijalo kroz usmeni dio, slagalicu i pantomimu pokazali dobro znanje.

– Vidjeli smo da su se učenici pripremali za takmičenje i naučili ono što se od njih očekivalo. Mine su stalna opasnost po zdravlje i živote djece i svih ostalih i kroz ovakva programe i takmičenja oni uče kako da se ponašaju u slučaju da naiđu na njih. Takođe, bitno je da znanje proširuju i na svoje drugare – rekla je Mićićeva.

Pobjednik Opštinskog takmičenja pokazaće svoje znanje na Regionalnom takmičenju koje će biti održano u Osmacima 28. novembra.

Mićićeva je napomenula i da su do 24. novembra otvoreni literarni i likovni konkursi za učenike osnovnih škola na temu „Čuvajte se mina – naša je poruka svima“. Najbolji radovi dalje će se ocjenjivati na Regionalnom, odnosno Republičkom takmičenju sa kojeg pobjednike očekuju vrijedne nagrade.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se