8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Duhovno veče u Zvorniku oduševilo prisutne

U subotu, 15. novembra 2014. godine, na petogodišnjicu od upokojenja Blaženopočivšeg Patrijarha srpskog Gospodina Pavla, u velikoj sali Doma omladine u Zvorniku, blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa zvorničko-tuzlanskog Gospodina Gospodina Hrizostoma,  održano je duhovno veče.

Duhovno veče je otvorio direktor Doma omladine, i zamjenik predsednika SOZ-a, Đorđe Deurić koji je kao pravi domaćin pozdravio sve prisutne.

-Ono što nas posebno raduje je odaziv naših građana i vjernika koji su u velikom broju posjetili ovo duhovno sabranje – rekli su u SOZ-u.

Predsednik Svetosavske omladinske zajednice Stanislav Tomić prelijepim govorom oduševio je sve prisutne i na kraju ih pozvao da redovno posjećuju aktivnosti SOZ-a i na taj način pomognu misiju naše svete Crkve. Na kraju je naglasio da je veče posvećeno Blaženopočivšem Patrijarhu Pavlu.

Zatim je sve prisutne pozdravio duhovnik SOZ-a jerej Miloš Zekanović ne skrivajući radost zbog velikog prisustva parohijana. On se zahvalio svim učesnicima a naročito članovima malog hora, ocu Serafimu, igumanu manastira Bijele vode, i gospodinu Asimu Sarvanu, što su nas udostojili svog prisustva i duhovno nas oplemenili. Na kraju je pozvao sve da posjete predavanje „o postu, ispovjesti i potrebi za pričešćivanjem“, koje će biti održano 28. novembra tekuće godine.

Sekretar SOZ-a, Dejan Spasojević zahvalio se svima na prisutvu i svim sponzorima koji su finansijski pomogli ovu aktivnost Svetosavske omladinske zajednice.

Bogat program duhovne večeri najviše su uljepšali mališani dječijeg hora, koji postoji pri muzičkoj školi, koji su svojim umilnim glasovima, kroz pjevanje duhovnih pjesama, proslavili ime Gospodnje. Otac Serafim, Asim Sarvan i grupa „Srpčići“ oduševili su sve a od kojih su mnogo puta pozdravljeni veoma glasnim i dugim aplauzima. Na kraju su svi prisutni pjevali pjesmu „Bogorodice Djevo“ i zadovoljni napustili salu posle završne besjede oca Miloša Zekanovića.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se